Η "Ανταρσία στο λιμάνι" για την πανδημία

antarsia sto limani

"Απαιτούμε σοβαρά μέτρα για την υγεία, όχι μόνο απαγορεύσεις και καραντίνες"

Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ζητά με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση στον Πειραιά "Ανταρσία στο λιμάνι", εκφράζοντας ανησυχία για τα πολλαπλά κρούσματα στον Πειραιά. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Πάνω από 70 κρούσματα ασθενείς και εργαζόμενοι εντοπίστηκαν στην Κλινική Ζηλάκου. Ένας εργαζόμενος στο Σκλαβενίτη στον Πειραιά νεκρός από κορωνοϊό. Κρούσματα και νεκρός υπάλληλος στα δικαστήρια του Πειραιά. Όπως καταγγέλλουν τα Σωματεία των εργαζόμενων στις Ιδιωτικές Κλινικές, την Ιδιωτική Υγεία και τα Εμπορικά Καταστήματα, πάγια τακτική της εργοδοσίας είναι η απόκρυψη και συγκάλυψη των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού. Παράλληλα καταγγέλλουν ως εντελώς ανεπαρκή τα μέτρα προστασίας και ελλιπή τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Για τους εργοδότες το οικονομικό κόστος μετράει περισσότερο από τις ανθρώπινες ζωές.

Όπως καταγγέλλουν γιατροί, ειδικευόμενοι και προσωπικό η κατάσταση στο Τζάνειο και στο Κρατικό είναι τραγική. Εδώ και καιρό έχουν κάνει έκκληση βοήθειας στο Υπουργείο Υγείας. Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να βοηθήσει στην διαχείριση της πανδημίας, αντί να επιβάλλει με συνεχείς ελέγχους αυστηρά μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους, τους αφήνει να μετατραπούν σε υγειονομικές παγίδες. Τη στιγμή που οι χώροι εργασίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα γηροκομεία και οι ιδιωτικές μονάδες υγείας μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, η κυβέρνηση κατηγορεί τις ανοιχτές συγκεντρώσεις και μιλάει μόνο για «ατομική ευθύνη».

Αρκετά κρούσματα έχουν παρουσιαστεί και σε εργασιακούς χώρους του Δήμου Πειραιά. Η δημοτική αρχή, ως συνήθως, «νίπτει τας χείρας της». Αυτό μπορεί να είναι ένα καλό μέσο ατομικής προστασίας αλλά δεν φτάνει για την προστασία της υγείας των κατοίκων. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα σωματεία του πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο.

Απαιτούμε σοβαρά μέτρα για την υγεία, όχι μόνο απαγορεύσεις και καραντίνες

  • Επίταξη τώρα των Ιδιωτικών Κλινικών
  • Εμβόλια και προληπτικά τεστ για όλον τον λαό
  • Ενίσχυση του ΕΣΥ - Προσλήψεις Προσωπικού – Μονιμοποίηση Συμβασιούχων
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς
  • Ενίσχυση και αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς"

eep logo