ΟΛΠ-Δήμος Πειραιά: «Πράσινο» το Παλατάκι!

palataki katopsi 1

Δέκα στρέμματα για πάρκο, παιδική χαρά και ποδηλατόδρομο

Δέκα στρέμματα λιμενικής ζώνης στον χώρο της κρουαζιέρας, δίπλα στο Λιοντάρι (Porto Leone) δίνει για χρήση των πολιτών του Πειραιά, κατόπιν συμφωνίας με την Δημοτική Αρχή της πόλη, ο ΟΛΠ/COSCO.

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πειραιά, η Διοίκηση του ΟΛΠ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, παραχωρεί στην πόλη οκτώ στρέμματα στα οποία θα δημιουργήσει ένα πρότυπο πάρκο με παιδική χαρά, ελεύθερους χώρους αναψυχής και περιμετρικά ποδηλατόδρομο και άλλα δύο στρέμματα δίπλα στο «Λιοντάρι», όπου θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν έως 50 ΙΧ.

palataki syskepsi

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΛΠ Α.Ε. Yu, η συμφωνία αντανακλά την πρόθεση της Cosco να επιστρέψει ένα τμήμα των κερδών που προκύπτουν από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού στη πόλη του, τον Πειραιά.
Μετά την επικύρωση της συμφωνίας ο υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος που ήταν παρών στη συνάντηση, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. Yu Zenggang έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος κ. Yu Zenggang: «Η ΟΛΠ Α.Ε. επιδιώκει πάντα να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες και να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών των γειτονικών δήμων. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε μια όμορφη περιοχή του λιμανιού και οι οικογένειες θα μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια την επίσκεψή τους στο λιμάνι του Πειραιά».

palataki katopsi 2

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΟΛΠ για αυτήν τη σημαντική κίνηση της ΟΛΠ Α.Ε./ COSCO SHIPPING, δηλώνοντας: «Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς για τον Πειραιά. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού μας ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δημιουργήσει για τον Δήμο Πειραιά ένα σύγχρονο πάρκο 10 στρεμμάτων με μια υπερσύγχρονη παιδική χαρά, με χώρο στάθμευσης και άλλους χώρους αναψυχής στην πύλη Ε12 στην περιοχή της κρουαζιέρας, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Είναι σημαντικό που το νέο πάρκο αναψυχής θα δημιουργηθεί σε αυτή την περιοχή, καθώς η Α΄ Δημοτική Κοινότητα είναι πολυπληθής και δεν διαθέτει ελεύθερους χώρους. Πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια που αναδεικνύει πως όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου, της Διοίκησης του λιμανιού και των εκπρόσωπων της κυβέρνησης, η πόλη μας μπορεί να αποκομίσει οφέλη για τους πολίτες.
Η ενοποίηση λιμανιού-πόλης αποτελεί διαχρονικά ένα ζητούμενο για τον Δήμο Πειραιά. Θεωρώ λοιπόν ότι με το σύγχρονο πάρκο και με τη δημιουργία των ξενοδοχείων που αποτελούν προαιρετική επένδυση, αρχίζει σταδιακά να επιτυγχάνεται η ενοποίηση της πόλης με το λιμάνι. Ο Πειραιάς αλλάζει προς το καλύτερο και πιστεύω ότι σε ένα διάστημα 3 ετών θα μπορέσουμε να αξιώσουμε και με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, ουσιαστικά οφέλη για την πόλη μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση του Ο.Λ.Π. και τον Υφυπουργό κ. Κατσαφάδο για την ουσιαστική συμβολή του. Ελπίζω ότι στο μέλλον θα έχουμε κι άλλες ανάλογες συνέργειες με τη Διοίκηση του λιμανιού. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα επιμείνουμε στη διεκδίκηση λύσεων που αφορούν περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά ζητήματα».

palataki tomi 8

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων της ΝΔ, κ. Κώστας Κατσαφάδος σε δήλωσή του τόνισε: “Θα ήθελα να συγχαρώ τον ΟΛΠ για την πρωτοβουλία του. Τόσο εγώ και ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, όσο και οι άνθρωποι του ΟΛΠ, αποδείξαμε ότι η συνεργασία όλων μας είναι μονόδρομος. Ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα για το καλό της πόλης, για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το έργο είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά με στόχο να αλλάξουμε την πόλη μας και το λιμάνι μας προς ο καλύτερο. Για την κοινωνία, τα παιδιά μας, την οικονομία μας”.

Στη συνάντηση από την ΟΛΠ Α.Ε. παραβρέθηκαν ο Εκτελών Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Zhang Anming, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Άγγελος Καρακώστας και ο Πρόεδρος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά κ. Νικήτας Γκόλφης.

Video από την παρουσίαση 

eep logo