Το ΚΙΝΑΛ Α΄ Πειραιά για την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων

kinal mic

Από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πειραιά

Με ανακοίνωσή του ο Τομέας Αθλητισμού & Πολιτισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Πειραιά & Νήσων του ΚΙΝΑΛ επικροτεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για την επιχορήγηση των αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων, δηλαδή όσων πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΓΓΑ και εδρεύουν στον Δήμο Πειραιά.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Την Τετάρτη 24 Μαρτίου υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά η πρόταση του ΟΠΑΝ για την επιχορήγηση των αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων.

Η επιχορήγηση αφορά όλα τα σωματεία που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΓΓΑ και εδρεύουν στον Δήμο Πειραιά.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Ιωσήφ Βουράκη, το ποσό της επιχορήγησης θα είναι από τα μεγαλύτερα που θα δοθούν, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους δήμους της χώρας και μέσα από μία διάφανη και δίκαιη διαδικασία όλα τα σωματεία που δικαιούνται την συγκεκριμένη επιχορήγηση θα μπορούν αυτόματα να βλέπουν το ύψος της επιχορήγησης που τους αναλογεί.

Ο τομέας Αθλητισμού & Πολιτισμού της Νομαρχιακής Ά Πειραιά και Νήσων του Κινήματος Αλλαγής, χαιρετίζει την προσπάθεια αυτή, που λαμβάνει χώρα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, λόγω πανδημίας, τόσο για τα αθλητικά σωματεία, όσο και για τους ίδιους τους αθλητές.

Ο αθλητισμός αποτελεί μεν αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού αλλά επίσης και της ψυχικής υγείας τόσο της κοινωνίας στο σύνολό της όσο κυρίως των παιδιών και των νέων ανθρώπων που έχουν γίνει κύριοι δέκτες των συνεπειών της πανδημίας".

eep logo