Δημήτρης Καρύδης: Με τον Γιάννη Μώραλη δουλεύουμε με σχέδιο για να πάμε τον Πειραιά μπροστά

katsikaris karidis thecaller

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά στο thecaller

Με μεγάλη εμπειρία και διαδρομή στην πολιτική, ο πρώην βουλευτής Α΄ Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, επέστρεψε στην αυτοδιοίκηση από την οποία ξεκίνησε επί Δημαρχίας του αείμνηστου Γιάννη Παπασπύρου, σε έναν χώρο γνώριμο και οικείο για αυτόν, αφού οι σχέσεις του με τις γειτονιές του Πειραιά και τους απλούς πολίτες παραμένει άρρηκτη και αδιαμεσολάβητη, πέρα από κομματικές παρωπίδες και παραμορφωτικούς φακούς.

Έχοντας αναλάβει, δίπλα στον Γιάννη Μώραλη, τον κρίσιμο τομέα του Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, σε μια εποχή δύσκολη, δουλεύει συστηματικά τόσο για τη «γαλάζια ανάπτυξη», όσο και για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας που αποτελεί το νέο πεδίο δράσης σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Αναφερόμενος σε όσα γίνονται και όσα προγραμματίζονται με μεγάλη επιμέλεια στο Δήμο Πειραιά, μιλάει για το κλείσιμο της πεντηκονταετούς εκκρεμότητας με τον «Πύργο-φάντασμα» που επιτέλους αξιοποιείται, την επιχειρηματική άνοιξη στον Άγιο Διονύσιο, τα έργα ανάπλασης με πρωτοπόρο -υπέρ των πολιτών- εκείνο του Μικρολίμανου, αλλά και τις μεγάλες αλλαγές στην προσβασιμότητα με την (καθυστερημένη) άφιξη Τραμ και Μετρό στην πόλη, εξέλιξη που θα δώσει νέες δυνατότητες στον παραμελημένο Πειραιά.

Επιπλέον, κάνει λόγο για την ανάγκη οριστικής επίλυσης του προβλήματος των Δικαστηρίων από την κυβέρνηση, το οποίο χρονίζει παρότι ο Δήμος συνέδραμε με κάθε τρόπο παραχωρώντας το κτίριο της Ραλλείου, ενώ θέτει επί τάπητος το μείζον ζήτημα της υπογειοποίησης των γραμμών του Ηλεκτρικού, ένα εμβληματικό έργο που θα «ενώσει» τον διχοτομημένο Πειραιά.

Ακούραστος εργάτης, πάντα δίπλα στον απλό Πειραιώτη, ο Δημήτρης Καρύδης είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να πάρει ο Πειραιάς τη θέση που του αξίζει στον κόσμο των πόλεων – λιμανιών, μετά από δεκαετίες υστέρησης και πολλών εξαγγελιών που δεν τηρήθηκαν.

«Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά» είναι το μήνυμά του και ο ίδιος μπορεί να το υποστηρίξει αυτό, αφού στη διαδρομή του έχει αποδείξει ότι… λέει λίγα και κάνει πολλά.

eep logo