H Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

syriza hmera perivallontos1


Ανακοίνωση Δράσεων στον Πειραιά για την 5η Ιουνίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δεν είναι μόνο ημέρα γιορτής και συμβολικών δράσεων. Είναι πρωτίστως ημέρα αναστοχασμού και απολογισμού της σχέσης μας με το φυσικό περιβάλλον. Έρχεται κάθε χρόνο να μας θυμίσει με επιτακτικό τρόπο, πως η ζωή στον πλανήτη εξαρτάται άμεσα από το περιβάλλον και όσα αυτό μας προσφέρει. Ειδικά στις μεγαλουπόλεις όπως είναι ο Πειραιάς, υπάρχει τεράστια ανάγκη για την δημιουργία ή την ανάδειξη ήδη υπάρχοντων χώρων πρασίνου οι οποίοι θα αναβαθμίσουν σημαντικά την ζωή των κατοίκων της πόλης.

Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν αυτή την ανάγκη, η Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πειραιά με την στήριξη της Δημοτική παράταξης "Πειραιάς για Όλους" πραγματοποιεί το Σάββατο 5 Ιουνίου, καθαρισμό, καλλωπισμό και δενδροφύτευση του υπό εγκατάλειψη δημοτικού πάρκου Αργυροκάστρου, επί των οδών Αργυροκάστρου και Κεχαγιά στη Κοκκινιά.

syriza hmera perivallontos

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση "η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να αναζωογονήσει την περιοχή και να δώσει πίσω στους κατοίκους της έναν χώρο πρασίνου, προσβάσιμο από κάθε πολίτη της πόλης.

Την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, παραδίδουμε το Πάρκο Αργυροκάστρου στους πολίτες και σχεδιάζουμε μία σειρά από δρώμενα που θα λάβουν χώρα στον ανανεωμένο πλέον χώρο πρασίνου από τις 11:00 το πρωί.
Δίνουμε ζωή στις γειτονιές και προσκαλούμε τους κατοίκους να συμβάλουν στη δράση αυτή.

Είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να δημιουργήσουμε στις πόλεις μας πνεύμονες πρασίνου. Είναι χρέος μας να διεκδικήσουμε και να δημιουργήσουμε χώρους όπου οι κάτοικοι των πόλεων θα απολαμβάνουν την φύση και θα αναπνέουν ελεύθερα καθαρό οξυγόνο".

eep logo