Συνάντηση Loucian Fatu – Γιάννη Μώραλη

moralis loucian fatu

Τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη επισκέφθηκε την Παρασκευή στο γραφείο του στο Δημαρχείο, ο Ρουμάνος πρέσβης στην Αθήνα Loucian Fatu. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούν στο θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - δεδομένου ότι το 2021 θα τον διεκδικήσουν πόλεις της Ελλάδας και της Ρουμανίας - αλλά και ευρύτερα θέματα συνεργασίας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες: ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και υπεύθυνος για την υποψηφιότητα του Πειραιά για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 κ. Πέτρος Κόκκαλης, καθώς και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Διαφάνειας, Πληροφορικής, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κ. Ανδρέας Βεντούρης.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Υποδέχθηκα σήμερα τον πρέσβη της Ρουμανίας στο Δημαρχείο του Πειραιά. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σε δύο άξονες. Οι χώρες από τις οποίες θα
προέρχονται οι πόλεις που θα είναι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης το 2021 θα είναι η Ρουμανία και η Ελλάδα: μία πόλη από την Ρουμανία και μία πόλη από την Ελλάδα. Ο Πειραιάς όπως ξέρετε θα είναι υποψήφια πόλη. Επομένως με τον κ. πρέσβη είχαμε μια συζήτηση, στην περίπτωση που ο Πειραιάς επιλεγεί, για να δούμε τι είδους συνέργειες μπορούμε να κάνουμε με κάποια πόλη από τη Ρουμανία, ίσως την Κωνστάντζα, ή με κάποια άλλη πόλη.

Συζητήσαμε επίσης και ευρύτερες συνεργασίες του Πειραιά σε πολιτιστικό, επιχειρηματικό, αθλητικό επίπεδο και σε άλλους τομείς με πόλεις της Ρουμανίας. Τον ευχαρίστησα πολύ για την επίσκεψη. Μας προσκάλεσε σε δικές του εκδηλώσεις. Θα τον προσκαλέσουμε και εμείς σε δικές μας εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο. Θα έχουμε και μια δεύτερη συνάντηση στο γραφείο του. Νομίζω ότι πρέπει να γίνονται τέτοιου είδους συναντήσεις γιατί ο Πειραιάς πρέπει να έχει μια εξωστρέφεια, να αναπτύσσει σχέσεις με άλλες πόλεις γειτονικών, αλλά και άλλων χωρών».

eep logo