Ψήφισμα ΔΣ Πειραιά για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

dhmarxeio peiraia

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ενέκρινε μετά από πρόταση του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στη Γαλλία και στον Γαλλικό λαό. Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, τήρησε επίσης, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αθώων θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ενώ το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρέμεινε και απόψε φωταγωγημένο στα χρώματα της Γαλλικής σημαίας.

Το ψήφισμα, είναι το ακόλουθο:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά με αφορμή της επιθέσεις στη Γαλλία που έγιναν από ανθρώπους και κέντρα που μισούν και απεχθάνονται τον ελεύθερο τρόπο ζωής των «ανοικτών» κοινωνιών και είχαν ως στόχο να πλήξουν τις ανθρώπινες κατακτήσεις και να μας επιστρέψουν στο Μεσαίωνα.

Θεωρεί ότι αυτό που έγινε στη Γαλλία δεν μπορεί να έχει σχέση με θρησκευτικές πεποιθήσεις, με ιδεολογικές αντιπαλότητες και με κοινωνικές αναφορές και αυτή τη στιγμή είναι άστοχη κάθε ανάλυση που ενδεχομένως θα έδινε προφάσεις νομιμοποίησης σε τέτοιες βαρβαρότητες και στα όποια κέντρα καθοδηγούν τέτοιες ενέργειες.
Δεν πρέπει και δεν θα δώσουμε δικαιολογίες στους σκοταδιστές αναφερόμενοι σε υπαρκτά προβλήματα των κοινωνιών μας.
Η απάντησή μας απέναντι τους πρέπει να είναι κάθετη και καθαρή, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι η επιστροφή στον Μεσαίωνα.
Πρέπει να είναι η πλήρης αποκάλυψη των κέντρων του παγκόσμιου σκοταδισμού.
Συντασσόμαστε με τις αρχές που ως κέντρο έχουν τον άνθρωπο, τις πανανθρώπινες αξίες και τασσόμαστε στο πλευρό του πολλαπλά δοκιμαζόμενου Γαλλικού Λαού».

eep logo