Στο λιμάνι του Πειραιά ο Άκης Σκέρτσος

medecins du monde skertsos peiraias

Δίπλα στους «Γιατρούς του Κόσμου»

Στο λιμάνι του Πειραιά, μαζί με τους Γιατρούς του Κόσμου βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Υπουργός Επικρατείας και Υπεύθυνος Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος ΣταμάτηςΠροσέφεραν βοήθεια σε αστέγους του λιμανιού, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα αυτές τις ημέρες με τις ακραίες θερμοκρασίες. 

Στην ανάρτηση των Γιατρών του Κόσμου στο Facebook αναφέρεται:

«Συνεχίζουμε τις δράσεις streetwork στο λιμάνι του Πειραιά, όπου συγκεντρώνεται άστεγος πληθυσμός. Με τον Υπουργό Επικρατείας και Υπεύθυνο Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, Άκη Σκέρτσο και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, το βράδυ του Σαββάτου προσφέραμε βοήθεια σε ανθρώπους που διαβιούν σε αντίξοες συνθήκες και δοκιμάζονται ιδιαίτερα λόγω του ψυχρού καιρού.

Επίσης, ο κ. Σκέρτσος και ο κ. Σταμάτης συνομίλησαν με τους ανθρώπους που συναντήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και και την επίλυσή τους. Η παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας στις δράσεις μας, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για συνεργασία της Κοινωνίας των Πολιτών με το Κράτος στην καταπολέμηση της αστεγίας, στο να παρουσιάσουμε από κοντά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά και να ακουστούν οι φωνές των συνανθρώπων μας».

 

eep logo