Έλαμψε το Χριστουγενιάτικο δέντρο στη Δραγάτση!

denro dragatsi

Ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης φωταγώγησε την Δευτέρα το βράδυ το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον πεζόδρομο της Δραγάτση, δίνοντας το έναυσμα των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε:

«Φίλες και φίλοι, είμαστε σήμερα εδώ, ώστε να σηματοδοτήσουμε την έναρξη των εορτών των Χριστουγέννων, ανάβοντας το δέντρο.
Όλος ο κόσμος, αλλά και η χώρα μας, ο Πειραιάς, οι δημότες και οι πολίτες περνάμε δύσκολες ώρες. Για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες της χώρας πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη, ομόνοια, σεβασμός σε κάθε αντίθετη άποψη ή αντίληψη. Πιστεύω πως μόνο έτσι ότι θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση που διαρκεί πολλά χρόνια στη χώρα μας και μας ταλαιπωρεί και ως πόλη, αν θέλετε, με πολύ μεγάλα προβλήματα, αλλά και προσωπικά τον καθένα από εμάς.
Παρ όλα αυτά και παρά τις δυσκολίες που περνάμε, είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση να έχουμε και στιγμές χαράς, διασκέδασης, παιχνιδιού. Στιγμές με χαμόγελα. Χαμόγελα από τα μικρά παιδιά, αλλά και από τους μεγαλύτερους.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Πειραιά και φέτος, έκανε ό,τι μπορούσε – είναι δύσκολη, όπως ξέρετε, η οικονομική κατάσταση του Δήμου- ώστε αρχής γενομένης από σήμερα και μέχρι 7-8 Ιανουαρίου, να έχουμε αρκετές δράσεις στην πόλη μας για τα μικρά παιδιά και τους μεγαλύτερους. Θεατρικές παραστάσεις, τέσσερις παιδότοπους στις περισσότερες Δημοτικές Κοινότητες, συναυλίες, χριστουγεννιάτικοι περίπατοι της Φιλαρμονικής του Δήμου, η οποία θα παίζει σε τακτικά διαστήματα σε όλα τα σημεία του Πειραιά και την ευχαριστώ για τη γενικότερη συμβολή της στην πόλη μας. Διοργανώσαμε λοιπόν, μια σειρά ποικίλων εκδηλώσεων τις οποίες ήδη ανακοινώσαμε και μπορούν να ενημερωθούν όλοι οι δημότες.
Θεωρώ ότι πρέπει να ξεχάσουμε για λίγο, τουλάχιστον για όσο μπορούμε, τα προβλήματα που ανέφερα, να χαμογελάσουμε, να πάρουμε κουράγιο για ένα δύσκολο 2016 που έρχεται. Δεν προμηνύεται να είναι εύκολο, αλλά όπως είπαμε στην αρχή, με ομόνοια, με αλληλεγγύη, με σεβασμό μπορούμε να πάμε καλύτερα και σαν χώρα και σίγουρα σαν πόλη.

Ελπίδα μας είναι τα παιδιά.
Πρέπει να χαμογελάσουν. Όταν χαμογελάνε τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς.

Εύχομαι να είναι ένα ξεχωριστό εικοσιπενταήμερο αυτό στις ζωές μας και να πάρουμε κουράγιο για ένα ακόμη καλύτερο 2016.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε μεγάλα δέντρα και μεγάλες γιορτές. Είμαστε μια χώρα σε κρίση. Λιτά και σεμνά ανάβουμε αυτό το δέντρο. Δεν είναι ένα δέντρο 50 μέτρων, αλλά νομίζω ότι σηματοδοτεί αυτό που όλοι θέλουμε.
Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα και επιτυχία για την χώρα και την πόλη μας, αλλά και προσωπική επιτυχία στον καθένα.
Να είστε καλά και του χρόνου».

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, έπαιξε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ψυχαγώγησε μικρούς και μεγάλους.

Στην τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, παραβρέθηκαν:

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλός Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης, η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κα Κορίνα Λαουλάκου, ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ κ. Τάκης Αβραμίδης.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Δημήτρης Γκερλές, Πασχαλίνα Καλαγιά-Καραμαλάκου, Νίκος Αγγελόπουλος, Ελπίδα Παντελάκη και Ηλίας Σαλπέας. 
Η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ευαγγελία Αθανασίου, καθώς και Κοινοτικοί Σύμβουλοι. 

Ο πρώην Βουλευτής κ. Παναγιώτης Μελάς. Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Μπενέτος κ.α.

 

eep logo