Συνάντηση Γαβρίλη – Συνοδινού για την προώθηση αθλητικών έργων στον Πειραιά

gavrilis 3

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Τζ. Συνοδινού, του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και υπηρεσιακών παραγόντων για την προώθηση αθλητικών έργων, συναρμοδιότητας της ΓΓΑ, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 12.290.000 €
Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου δρομολογεί παρεμβάσεις ανακατασκευής, επιδιόρθωσης ή και κατασκευής αθλητικών χώρων, ώστε να μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια οι πολίτες όλων των ηλικιών.
Έτσι στην διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκαν τα εξής:
• Θα συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στη ΓΓΑ και την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή αθλητικού κέντρου σε έκταση, στον Κορυδαλλό, που έχει απαλλοτριωθεί, περίπου πριν από 12 χρόνια (!) από τη ΓΓΑ και παραμένει αναξιοποίητη. Για το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 5.900.000 €, που θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Αττικής, παρέστη στη συνάντηση και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κοσιμάτης.
• Θα προχωρήσει η Περιφέρεια Αττικής σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού της, ώστε να αυξηθεί το κονδύλι για την ανακατασκευή του γηπέδου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, στο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας σε 680.000 € (από 350.000 €)και να προχωρήσει το έργο, που έχει «παγώσει» εδώ και μια πενταετία ενώ ο συγκεκριμένος χώρος καλύπτει τις ανάγκες αθλητών από 8 ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά. Το έργο θα υλοποιηθεί από την Π.Ε. Πειραιά.
• Κλειστό Γυμναστήριο «Π. Καπαγέρωφ»: Ολοκληρώνεται η μελέτη με τη συνδρομή των υπηρεσιών της ΓΓΑ ώστε να δημοπρατηθεί το έργο της ανακατασκευής και επέκτασης του
Γυμναστηρίου, που παραμένει, τα τελευταία χρόνια, εκτός λειτουργίας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3 εκατομ. €.
• Γήπεδο Εθνικού Πειραιώς: Συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής γηπέδου, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για την κάλυψη των αναγκών του ιστορικού σωματείου του Εθνικού Πειραιώς. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,5 εκατομ. €. Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκε το θέμα και συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή 11/12/2015.
• Κατασκευή σταδίου Κλασσικού Αθλητισμού: Συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής σταδίου Κλασσικού Αθλητισμού και συμφωνήθηκε να τεθεί από κοινού αίτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ να εξαιρέσει τον αναγκαία έκταση, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
Τέλος, συμφωνήθηκε να συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και στη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης Και Φιλίας, για να υλοποιηθεί το έργο του καθαρισμού και της ανακατασκευής του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, προϋπολογισμού 210.000 €, ώστε να καταστεί και πάλι ασφαλής και επισκέψιμος για τους περίοικους και όχι μόνο.
Παράλληλα, θα τεθεί αίτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να εξαιρεθούν εκτάσεις από τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και να επιστραφούν για χρήση και εκμετάλλευση στη Διοίκηση του Σταδίου.

 

eep logo