Εορτασμός του Aγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά

litaneia ag spyridona

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά. Η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ.κ Τιμόθεου και Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Χρόνια Πολλά σε όλους τους Πειραιώτες. Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Σπυρίδωνας, είναι ο Πολιούχος της πόλης μας. Είναι μια σημαντική γιορτή για τον Πειραιά. Η λιτάνευση της εικόνας έγινε με σεμνότητα και μεγαλοπρέπεια. Είχαμε σημαντικές παρουσίες και αυτό είναι ευχάριστο για εμάς, όπως τον Πειραιώτη Υπουργό κ. Δρίτσα, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, Βουλευτές και πολύ κόσμο. Να είστε όλοι καλά και του χρόνου».

moralis karydis ag spyridona

Στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνα παραβρέθηκαν:
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Οι Βουλευτές Α΄ Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος και κα Γεωργία Γεννιά.
Οι πρώην Βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Μελάς, Αναστάσιος Νεράντζης και Δημήτρης Καρύδης. Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Ιωάννης Μελάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, Στέλιος Γαϊτανάρος και Ηλίας Κατσαφάδος. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, o Πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Γκαβέρας, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, κ.ά.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος παιάνιζε στη λιτάνευση του Αγίου Σπυρίδωνα.

eep logo