Δήμος Νίκαιας - Ρέντη: Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα παιδιά του συλλόγου "Φλόγα"

Αλλά και τις οικογένειές τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, στις 15 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη ξεκινά για ένα μήνα εκστρατεία ευαισθητοποίησης και στήριξης των παιδιών της Φλόγας και των οικογενειών τους. Καινούργια ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια για βρέφη, παιδιά και εφήβους καθώς και είδη μακράς διάρκειας θα συγκεντρώνονται στα Δημαρχεία Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10) και Ρέντη (Μπιχάκη 8) από τις 8.00 π.μ.-8.00 μ.μ καθώς και σε δημοτικούς χώρους (ΚΑΠΗ, Γυμναστήρια, Αθλητικό Κέντρο «Ο ΠΛΑΤΩΝ» , Κέντρο Πολιτισμού , Δημοτικό Ωδείο , ΚΕΠ κλπ).

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης σημειώνει:
«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου συμπαράσταση προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους που δοκιμάζονται τόσο σκληρά. Ο Δήμος μας δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του, ξεκινά εκστρατεία ευαισθητοποίησης και στήριξης για τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ που εδώ και 42 χρόνια φροντίζει τα καρκινοπαθή παιδιά και τις οικογένειές τους. Προσκαλώ φορείς ,συλλόγους, σχολεία να πάρουν μέρος σ’αυτή την εκστρατεία κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τα παιδιά της Φλόγας, τους μεγάλους μαχητές της ζωής».

Η Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Φλόγα κα Μαρία Τρυφωνίδη υπογραμμίζει:
«Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας έχει καθιερωθεί σε όλο τον κόσμο στις 15 Φεβρουαρίου. Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο, αφιερωμένη σε όσα παιδιά με κουράγιο και γενναιότητα αντιμετωπίζουν τώρα τον καρκίνο, σε όσα έχουν αποθεραπευτεί, αλλά και σε εκείνα που δεν είναι πια κοντά μας. Είμαστε γονείς παιδιών που έτυχε να νοσήσουν από καρκίνο. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να αξιοποιήσουμε τα όπλα που θέτει στη διάθεσή μας η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας, και να πετύχουμε ίαση σε περισσότερα παιδιά.
Εκ μέρους των γονιών και των παιδιών της Φλόγας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ενισχύουν ηθικά και υλικά τον αγώνα μας και μας βοηθούν να μεταφέρουμε το πιο ισχυρό και ουσιαστικό μήνυμα: "Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας ΜΠΟΡΕΙ να ιαθεί"».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ, φιλοξενεί δωρεάν 50 οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία των παιδιών , σε συνεργασία με τα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων παρέχει νοσηλεία στο σπίτι και στηρίζει οικονομικά τις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα των θεραπειών.

Διάρκεια δράσης: 15 Φεβρουαρίου-15 Μαρτίου
Χώροι συγκέντρωσης: Δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10)
Δημαρχείο Ρέντη (Μπιχάκη 8)
και δημοτικοί χώροι (ΚΑΠΗ, Γυμναστήρια, Αθλητικό Κέντρο «Ο ΠΛΑΤΩΝ» , Κέντρο Πολιτισμού , Δημοτικό Ωδείο , Βιβλιοθήκες)

Πληροφορίες :
Δημαρχείο Νίκαιας 2132075300-2132075369
Δημαρχείο Ρέντη 2132004810-2132004874

eep logo