Διαγενεακό πρόγραμμα προκαρναβαλικών δράσεων από τα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας- Ρέντη

Μουσικές και καντάδες σε πλατείες της πόλης

Καπέλα, μάσκες, πολύχρωμες κατασκευές, μουσικές και καντάδες περιλαμβάνει το Διαγενεακό πρόγραμμα προκαρναβαλικών δράσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, τμήμα Α και Β’ ΚΑΠΗ στις 26 Φεβρουαρίου, 4 και 8 Μαρτίου σε πλατείες της πόλης. Τα μέλη των ΚΑΠΗ θα μοιραστούν τη χαρά της δημιουργίας με τα παιδιά ενεργοποιώντας μεγάλα αποθέματα αγάπης και ζωντάνιας .

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης σημειώνει:
«Τα ΚΑΠΗ της πόλης μας διοργανώνουν διαγενεακά προγράμματα όλο το χρόνο σε συνεργασία με τα σχολεία της πόλης. Η σύνδεση της Τρίτης Ηλικίας με τα παιδιά είναι σημαντική για τη διαμόρφωση και ενίσχυση δεσμών μεταξύ διαφορετικών γενεών. Και δικό μας χρέος να προσφέρουμε στους γονείς και παππούδες ευκαιρίες αυτενέργειας μέσα στην κοινωνική ζωή. Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας μπορούν να μεταφέρουν πολύτιμες εμπειρίες και να συμβάλλουν στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών γι΄αυτό και ο Δήμος μας προωθεί ανάλογες δράσεις ».


Η πρώτη εκδήλωση ξεκινά τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί στον πεζόδρομο του 8ου ΚΑΠΗ (Γρεβενών και Ραιδεστού) όπου τα μέλη του ΚΑΠΗ θα καλοσωρίσουν παιδιά προνηπιακής ηλικίας με μουσικές και παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς. Θα χορέψουν γύρω από το γαιτανάκι και θα πάρουν μέρος σε διαδραστικά εργαστήρια χειροτεχνίας.

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Παιδική Στέγη) από τις 10 το πρωί παππούδες και γιαγιάδες θα υποδεχθούν παιδιά δημοτικού με καντάδες και εκεί θα γνωρίσουν τους Κουδουνάτους , έθιμο της Αποκριάς. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου στη δημοτική ενότητα Ρέντη , στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στις 12 το μεσημέρι, τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες και αποκριάτικες χειροτεχνίες σε συνεργασία με τα μέλη των ΚΑΠΗ απολαμβάνοντας τη χαρά της δημιουργίας.