«Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους του Δήμου σου!»

Δράση ανακύκλωσης στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι

Ο Δήμος Πειραιά και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), συνεχίζουν την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους γνωστούς σε όλους μας «μπλε κάδους».
Με σύνθημα: «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους του Δήμου σου!», διοργανώνουν δράση ανακύκλωσης, την Παρασκευή 5 Απριλίου, από τις 09:00 έως τις 13:00, στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι.

Στο σημείο συνάντησης, οι πολίτες, αλλά και τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του Δήμου Πειραιά, θα ενημερωθούν για τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους».
Παράλληλα, θα ενημερωθούν και οι επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις γυάλινες συσκευασίες από τους μπλε κώδωνες.
Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό και αν απαντήσουν σωστά σε απλές ερωτήσεις, να μπουν στην κλήρωση για δύο ηλεκτρικά ποδήλατα.

Η δράση διοργανώνεται με την υποστήριξη του ΣΚΑΪ και με τη συμβολή της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Μια σημαντική δράση περιβαλλοντικού σκοπού διοργανώνουμε την Παρασκευή στην πλατεία Κανάρη, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των μαθητών της πόλης μας μέσα από ψυχαγωγικά και διαδραστικά παιχνίδια, καθώς και των εκπαιδευτικών και των πολιτών για τα οφέλη της ανακύκλωσης συσκευασιών στους μπλε κάδους.
H ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική για το μέλλον, για την κυκλική οικονομία, για την προστασία του περιβάλλοντος. Οφείλουμε οι θεσμικοί φορείς να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, προκειμένου να γίνει στάση ζωής και κυρίως να καλλιεργηθεί στα παιδιά από μικρή ηλικία και πιστεύω ότι η νέα γενιά θα τα καταφέρει καλύτερα από τη δική μας και σε αυτόν τον τομέα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την αγαστή μας συνεργασία και περιμένουμε τους Πειραιώτες με τις οικογένειές τους και όχι μόνο, να συμμετάσχουν σε αυτή την όμορφη γιορτή για την ανακύκλωση».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, επεσήμανε:
«Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών της πόλης για την καθαριότητα και την ανακύκλωση αποτελεί βασικό πυλώνα στο σχέδιο που έχουμε καταρτίσει για να αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης στην πόλη και να δημιουργήσουμε μια κοινότητα πιο «πράσινη», με μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση για το καλό του περιβάλλοντος και των ερχόμενων γενεών. Στην πλατεία Κανάρη μαζί με τους μικρούς μαθητές θα ανακαλύψουμε μέσα από διαδραστικά παιχνίδια τον μαγικό κόσμο της ανακύκλωσης, όπου κανένα αντικείμενο δεν πάει χαμένο κι όλα μπορούν να κερδίσουν μια δεύτερη ευκαιρία».