"Δρώμενο εν πορεία" στο κέντρο του Πειραιά

Από τις Οργανώσεις Πειραιά της Νέας Αριστεράς

Το Σάββατο, 6 Απριλίου, με τις Οργανώσεις Πειραιά της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ πραγματοποιήθηκε "δρώμενο εν πορεία" στο κέντρο του Πειραιά. Ήταν αφιερωμένο στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν τα τελευταία χρόνια ακριβώς επειδή ήταν γυναίκες. Ήταν αφιερωμένο σε έναν τραγικά μακρύ κατάλογο, όχι ονομάτων αλλά αληθινών ανθρώπινων πλασμάτων, που δεν τα αδίκησε η ζωή αλλά πατριαρχικά στερεότυπα, νοοτροπίες και συμπεριφορές που εγκλωβίζουν και τους ίδιους τους θύτες.

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Πειραιά επέλεξε να απευθυνθεί σε πλήθος κόσμου με τρόπο πένθιμο και συμβολικό, εκφράζοντας το αυτονόητο, καμία γυναίκα λιγότερη επειδή είναι γυναίκα.
- ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
- Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!

Θεσμοί, Λειτουργίες και Κοινωνία οφείλουν να συντονιστούν σε αυτό το πρόσταγμα, στο ρυθμό της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, στο ρυθμό του σεβασμού και της αξίωσης της γυναίκας που απολαμβάνει πλήρη ισότητα με τον άνδρα. Χωρίς κανένα αστερίσκο!!!

Η Εκπαίδευση, η Δικαιοσύνη, η Προστασία του Πολίτη και της Πολίτισσας, η Οικογένεια, οι καθημερινές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, οφείλουν να βρουν τα κατάλληλα μέτρα και τρόπους για να ανατρέψουν τη βαρβαρότητα, τη σκληρότητα, την αδιαφορία, τον αναχρονισμό.

Οφείλουν να καθιερώσουν το μόνο παραδεκτό: όταν η ανθρωπότητα μπορεί να βαδίζει ήδη πάνω στα αστέρια, το μισό του ουρανού -οι γυναίκες-, δεν μπορεί παρά να βαδίζει εκεί μαζί της.

 

eep logo