ΕΣΠ: Συνάντηση φορέων για τα προβλήματα της πόλης

agora sotiros

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλη, στην οποία μετείχαν: ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μελάς, ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Σ. Λάσκος, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Ν. Ζήκος, ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Β. Θώδος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ν. Μανεσιώτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου κ. Π. Πολιτάκης, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΣΠ κ.κ. Γ. Σωτηρίου και Θ. Καπράλος αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστιατορίων, Ψαροταβερνών, & Συναφών Επαγγελμάτων Πειραιά κ. Γ. Τσάκος, καθώς και εκπρόσωποι των μικροπωλητών της Κυριακάτικης Αγοράς Πειραιά και των Περιπτερούχων.

Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν άμεσα και είναι συνυφασμένα με την βιώσιμη ανάπτυξη και στήριξη της πειραϊκής επιχειρηματικής δραστηριότητας και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που δημιουργούνται στην τοπική οικονομία από την εξάπλωση του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου, όπου οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Δημοτικής Αστυνομίας, για την διενέργεια εντατικών επαναλαμβανόμενων ελέγχων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Πειραιά, δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του σκοπού αυτού.
Τέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παράνομη στάθμευση των αυτοκινήτων σε κρίσιμες θέσεις στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά, όπου τονίστηκε η πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την τήρηση της νομιμότητας και κυκλοφοριακής ευταξίας στην πόλη. Από τον Εμπορικό Σύλλογο επισημάνθηκε η ανάγκη διενέργειας ελέγχων, ώστε να παραμένουν ελεύθερες οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης, ενώ κατατέθηκε η πρόταση για μείωση τον δημοτικών τελών στους χώρους στάθμευσης του Β´ δημοτικού διαμερίσματος, με την υποχρέωση οι ιδιοκτήτες των parking να προβούν σε αντίστοιχη μείωση των ισχυόντων τιμολογίων τους.

Όσον αφορά την κατάληψη πεζοδρομίων από εμπορεύματα, προτάθηκε στη Δημοτική Αρχή στα καταστήματα που χορηγούν άδειες κατάληψης να γίνεται γραμμογράφηση του χώρου, ούτως ώστε κατά την διενέργεια των ελέγχων να είναι φανερά τα επιτρεπόμενα όρια.

Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και τονίστηκε η επιθυμία συνέχισης της στενής εποικοδομητικής συνεργασίας όλων των φορέων, ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη του πειραϊκού εμπορίου και την ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά γενικότερα.

eep logo