Εγκρίθηκε ο περιφερειακός δρόμος Ποταμού Αντικυθήρων

potamos antikythiron

Από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

 

Ομόφωνα εγκρίθηκε κατά τη 18η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου σχετικά με την ΜΠΕ του έργου «Βελτίωση βατότητας, διάνοιξη και τσιμεντόστρωση περιφερειακού δρόμου Ποταμού της Δ.Κ. Αντικυθήρων» από το Δ. Κυθήρων.
Το έργο αυτό αφορά σε υφιστάμενο χωματόδρομο, στον Ποταμό, το λιμάνι των Αντικυθήρων, στο βόρειο τμήμα του νησιού όπου συγκεντρώνεται ο περισσότερος πληθυσμός του. Η κίνηση τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών, διοχετεύεται μέσω του Ποταμού στο υπόλοιπο νησί. Με την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου θα βελτιωθεί το «φτωχό» οδικό δίκτυο του ακριτικού νησιού των Αντικυθήρων, το οποίο ερημώνει.
Επειδή το έργο βρίσκεται σε περιοχή του Δικτύου Natura 2000, αλλά και στο σύνολο του νησιού παρατηρείται ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο οικοσύστημα, καθώς αποτελεί σταθμό για τα μεταναστευτικά πουλιά, υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις ώστε να γίνει –κατά το δυνατό– ακριβής εκτίμηση των πιθανών επιπτώσεων που μπορεί να επιφέρει τόσο η εφαρμογή όσο και οι εργασίες του προγραμματιζόμενου έργου στις οικολογικές λειτουργίες της περιοχής.

eep logo