Τρία εκατομμύρια ευρώ για κουνουποκτονίες

kounoupia

Από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει ότι εκτελεί με συστηματικό τρόπο ήδη εδώ και αρκετά χρόνια στις περιοχές ευθύνης της τις εργασίες καταπολέμησης κουνουπιών.
Ειδικά για φέτος και τα δύο επόμενα χρόνια (2018 - 2020) έχουν συναφθεί συμβάσεις κατόπιν διεθνών διαγωνισμών, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντικείμενο των συμβάσεων ανάμεσα σε άλλα είναι η διενέργεια έως 20 ψεκασμών σε κάθε σημείο ανά έτος, η χρησιμοποίηση αυστηρά πιστοποιημένων υλικών, καθώς και η χρήση εναερίων μέσων στις περιοχές του Σχινιά και της Ψήφτας Τροιζηνίας.
Από τον Μάρτιο από την Περιφέρεια Αττικής διενεργούνται ψεκασμοί από εδάφους και αέρος σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές και σε περιοχές περιαστικά όλων των Δήμων. Όπως κάθε χρόνο οι ψεκασμοί θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο, ανάλογα πάντα με τις καιρικές συνθήκες και τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών.

Οι Διευθύνσεις Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής υλοποιούν πρόγραμμα ψεκασμών σε επιλεγμένα σημεία (περιαστικά) των Δήμων της Περιφέρειας.
Σήμερα ήδη βρισκόμαστε στην εφαρμογή του 10ου κύκλου και το πρόγραμμα στις περιοχές ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής εξελίσσεται ομαλά.
Έχουν εκδοθεί και αναρτηθεί οδηγίες προς τους πολίτες για τα ατομικά μέσα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται για τον περιορισμό των εστιών αναπαραγωγής που υπάρχουν στις κατοικίες.

Έχουν ενημερωθεί οι Δήμοι, ιδιαιτέρως στις περιοχές όπου έχουν εμφανισθεί κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου για να ξεκινήσουν προνυμφοκτονίες και υπολειμματικοί ψεκασμοί σε επικίνδυνα σημεία (σε περιοχές και σημεία εντός αστικού ιστού που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα των δήμων).

eep logo