Διακοπές στην Αίγινα, τέλος καλοκαιριού

fistiki kelyfoto

Αυτή είναι η καλύτερη εποχή - Φρέσκο φιστίκι και εκδηλώσεις δίπλα στα χνάρια της Ιστορίας


Είναι τόσο κοντά στο κλεινόν άστυ που –ολοχρονίς- οι διακοπές στην Αίγινα είναι η πιο εύκολη και οικονομική λύση.
Μόλις ανοίξει δε ο καιρός, καράβι βρίσκεις κάθε ώρα. Συναντάς παραλίες κάνοντας μια δρασκελιά απ’ το λιμάνι και τα ταβερνάκια έχουν στρώσει κιόλας τραπεζομάντηλο πάνω στην άμμο.

Όσοι, όμως, ξέρουν καλά την Αίγινα, ή θέλουν να τη μάθουν ως το μεδούλι της, επιλέγουν την εποχή που αντί για φρέσκο καλαμαράκι και ψητές κατσούλες, στο λιμάνι μυρίζει φρεσκοψημένο φιστίκι και λίγο ρετσίνι που έπεσε από το δέντρο μαζί με τον ΠΟΠ καρπό του μικρού και πανέμορφου αυτού τόπου. Είναι η εποχή που αραιώνουν οι πολλοί, όταν κοντεύει να μπει ο Σεπτέμβρης.

Τότε, μετά από έναν οργασμό εργασιών, συζητήσεων, συναντήσεων και προβών, η πόλη του νησιού «χορεύει» σε ρυθμούς φεστιβάλ για να τιμήσει το μικρό, νόστιμο καρπό που άνδρωσε και σπούδασε γενιές και γενιές Αιγινητών, το περιβόητο φιστίκι της.

Φέτος είναι η 10η χρονιά που η Αίγινα οργανώνει τη Γιορτή Φιστικιού με εκδηλώσεις που θα κατορθώσουν –είναι βέβαιο- να δώσουν το στίγμα της, κάτι από την ιστορία, τους ανθρώπους της, μερικά σημεία από τη φύση της και τη «βουτηγμένη» βαθιά στην ιστορία λαογραφία της.

Αν επισκεφτείτε την Γιορτή Φιστικιού είναι η πιο καλή ευκαιρία, όχι μόνο να φάτε με το κιλό φιστίκι, αλλά και όλα τα παραγωγά του, που θα γεμίσουν από τις 13 έως και τις 16 του Σεπτέμβρη την εμπορική έκθεση, η οποία φιλοξενείται κάθε χρόνο στο λιμάνι του νησιού.

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση, δείτε στο συνημμένο αρχείο το πρόγραμμα του φετινού, επετειακού φεστιβάλ


Πηγή: thecaller.gr

Attachments:
Download this file (Εκδηλώσεις Αίγινας 2018.doc)Εκδηλώσεις Αίγινας 2018[Εκδηλώσεις Αίγινας 2018]47 kB