Ο Νίκος Ορφανός στη Σαλαμίνα

orfanos salamina

Στη Σαλαμίνα βρέθηκε τη Μ.Πέμπτη ο Νίκος Ορφανός, βουλευτής Β’ Πειραιά με το Ποτάμι για να συναντηθεί με τη δήμαρχο του νησιού Ισιδώρα Παπαθανασίου -Νάννου, τους αντιδημάρχους και τους τοπικούς φορείς. Η κυρία Νάννου εξέθεσε στον κύριο Ορφανό μία σειρά προβλημάτων που « λιμνάζουν» μεταξύ των οποίων ο ελλειμματικός προϋπολογισμός λόγω των οφειλών προς το δήμο, η διαχείριση των απορριμμάτων και η Ψυττάλεια.
Ο βουλευτής συνάντησε και μίλησε με πολλούς δημότες, οι οποίοι του έθιξαν το πρόβλημα της μακροχρόνιας ανεργίας αλλά και της αξιοποίησης των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων με μεγάλη πολιτιστική παράδοση, τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν πόλος έλξης για τους τουρίστες.

Ο Νίκος Ορφανός δήλωσε ότι τον απασχολεί ιδιαίτερα η ανάδειξη της ιστορικής τοποθεσίας της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, καθώς η πολιτιστική ανάπτυξη μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στο νησί. Επισήμανε, επίσης, ότι το νησί φιλοξενεί θησαυρούς ανεκτίμητης πολιτιστικής κληρονομιάς για την Ελλάδα και τον κόσμο τα οποία θα πρέπει να αναδειχθούν ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση των απορριμμάτων ως ένα ζήτημα, που αφορά ολόκληρο τον Πειραιά και πρέπει να έχει προτεραιότητα.

eep logo