Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις θαλάσσιων καθαρισμών στον Πόρο

poros katharismoi akton 1

Από ελεύθερους και αυτόνομους δύτες και την εθελοντική ομάδα Aegean Rebreath

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις θαλάσσιων καθαρισμών που διενεργήθηκαν στον Πόρο το τριήμερο 9-11 Νοεμβρίου 2018. Οι δράσεις περιελάμβαναν παράκτιους καθαρισμούς βόρειων παραλιών την Παρασκευή, υποβρύχιους καθαρισμούς στο λιμάνι του Πόρου το Σάββατο και ανέλκυση κολλημένων διχτυών από βυθούς την Κυριακή. Στο πλαίσιο των δράσεων έγινε επίσης φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση επιβαρυμένων βόρειων παραλιών, προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα των πλαστικών, με προέλευση από αστικές περιοχές και από διερχόμενα πλοία, τα οποία μεταφέρονται μέσω των θαλάσσιων ρευμάτων σε βόρειες ακτές νησιωτικών και παράκτιων περιοχών.

poros katharismoi akton 3

Στις υποβρύχιες δράσεις συμμετείχαν ελεύθεροι και αυτόνομοι δύτες από τον Πόρο και από την εθελοντική ομάδα Aegean Rebreath, ενώ στις παράκτιες συμμετείχαν πεζοί εθελοντές, υπάλληλοι του Δήμου και του εργολάβου καθαριότητας, καθώς και 50 περίπου παιδιά από την 1η Γυμνασίου, την 5η και την 6η τάξη του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πόρου. Από τον βυθό ανασύρθηκαν εκατοντάδες αντικείμενα, όπως λάστιχα, δίχτυα, σκοινιά, μπαταρίες αυτοκινήτων, οικιακά σκεύη κ.ά., ενώ από τις βόρειες ακτές κυρίως σακούλες, μπουκάλια, καπάκια, κ.ά.

poros katharismoi akton 2

Οι δράσεις διοργανώθηκαν από τον Δήμο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Πόρου, την Aegean Rebreath και την HELMEPA, ενώ καλύφθηκαν δημοσιογραφικά από το Porosnews, την Καθημερινή και το T.V. Espana, το οποίο γυρίζει ντοκιμαντέρ που εστιάζει στην πρωτοπορία του Πόρου στις περιβαλλοντικές δράσεις και θα προβληθεί σε κοινό εκατομμυρίων θεατών στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική.

Χορηγοί: Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, Hellenic Seaways, Marinos Tours, υπηρεσίες καθαριότητας ΑΠΑΝΑ, Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, ξενοδοχεία/ενοικιαζόμενα δωμάτια: 7 Brothers, New Aegli, Nikis Village, Διόνυσος, Kaikas Studios, εστιατόρια/καφέ: Στη Ρότα, Macaroni & More, Σπιλιάδα, Clock Café.

Συντελεστές: Νούλης Σπουρλάκος, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Λάκης και Κωνσταντίνος Ρούσος, Δημήτρης Πολυσόπουλος, Γιώργος Κλείσας, Μπάμπης Κανατσίδης, Κατερίνα Ανδρεάδη, Καίτη Ροΐδη, Χρύσα Τζανετοπούλου, Χριστίνα Ροή, Τάσος Παπαχρήστου, Άννα Μουρτζούκου, Νίκος Σούχλας, Σπύρος Στάικος, Τάκης Θεοφάνους, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Γιάννης Δημητριάδης.

eep logo