Σπέτσες: Βιολογικός καθαρισμός και αποκατάσταση των καθιζήσεων στη Ντάπια

spetses synnefia

Σύσκεψη φορέων και Αντιπεριφεριάρχη Νήσων

 

Τις Σπέτσες επισκέφθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, όπου συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Παναγιώτη Λυράκη, του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Πάνου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρου Φαρδέλλου, του Προϊσταμένου Δ/νσης Τεχνικών Έργων των Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων Αθανάσιου Μοσχολέα, του Προϊσταμένου του τμήματος ΤΥΔΝ Σταύρου Βεϊόγλου, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

Σκοπός της συσκέψεως ήταν οι απαιτούμενες επεμβάσεις για την κατασκευή του δικτύου του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή Ντάπια και στο παραλιακό μέτωπο, σε συνδυασμό με την αποκατάσταση των καθιζήσεων της Ντάπιας.
Ο βιολογικός καθαρισμός Σπετσών είναι το μεγαλύτερο έργο με δίκτυο αγωγών 42 χλμ. περίπου, που αναπτύσσεται σε μεγάλο μήκος μέσα στον παραδοσιακό οικισμό του νησιού, με όποιες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται.
Λόγω του ότι το νησί των Σπετσών είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, απαιτείται καλός συντονισμός και ειδική μέριμνα για την ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών του νησιού. Επίσης είναι γνωστό ότι οι εργασίες πρέπει να γίνονται αποκλειστικά κατά τους χειμερινούς μήνες σε όλα τα νησιά.
Φιλοδοξούμε ότι από εδώ και στο εξής θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια, ώστε να παραδοθεί το τόσο σημαντικό αυτό έργο στους πολίτες το συντομότερο δυνατό.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την μέγιστη δυνατή κατανόηση και συναίνεση από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες για την όποια ενόχληση τους, για ένα έργο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για το νησί των Σπετσών.

 

Pin It