Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αίγινα

frontida hlikiomenon

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία της Αίγινας και τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, προϋπολογισμού 3.047.080 ευρώ με ΦΠΑ, προχωρά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την ανακαίνιση κτιρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσίου Στέγης για τη λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

mfy yfistamenh katastash

Ένα ζωτικής σημασίας έργο δεδομένης της έλλειψης ανάλογης κοινωνικής υποδομής στο νησί
Πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας έργο δεδομένης της έλλειψης ανάλογης κοινωνικής υποδομής στο νησί, καθώς δεν υπάρχει άλλο κτίριο, ιδιωτικό ή δημόσιο, που να λειτουργεί ως Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Το έργο θα εκτελεστεί σε υφιστάμενο μη χρησιμοποιούμενο κτίριο το οποίο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 3.077 τ.μ., στη διασταύρωση της οδού Λεούση και των οδών Κυψέλης - Αιγίνης, ενώ θα πραγματοποιηθούν εργασίες και στον περιβάλλοντα χώρο. Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο, ενώ η δυναμικότητά του μετά την αναδιαρρύθμιση θα ανέλθει σε 26 κλίνες.

eep logo