Παραλαβή ασθενοφόρου Δήμου Πόρου

asthenoforo dhmou porou

Δωρεά του δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη – Μετασκευή από χορηγούς

Παραλήφθηκε το ασθενοφόρο του Δήμου Πόρου, το οποίο αγόρασε και δώρισε στον Δήμο ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης. Το όχημα, μάρκας FORD TRANSIT, αγοράστηκε το 2017 από τη Γερμανία από τον Γιάννη Δημητριάδη έναντι 10.000€, εξοπλίστηκε με πλήρη εξοπλισμό για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού και μετασκευάστηκε σε εξειδικευμένο συνεργείο στην Ελλάδα έναντι 11.600€, τα οποία καλύφθηκαν από δωρεές των Άννα Λαμπράκη (3.000€), Λένα Σαββίδη (3.000€), Αλέξανδρο Δημητριάδη (3.600€), την οικογένεια Μάνεση (1.000€), την Ελένη Κανατσίδη (500€) και την εταιρία Marinos Tours (500€).

Στη συνέχεια, το ασθενοφόρο πιστοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ και στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου αδειοδοτήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών με ειδική άδεια του Υπουργού κ. Χρ. Σπίρτζη. Είναι το πρώτο ασθενοφόρο που αποκτά ο Δήμος Πόρου και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Πολυδύναμου Ιατρείου Πόρου, όταν ολοκληρωθεί η στελέχωσή του και ξεκινήσει η αυτοτελής -σε σχέση με το Κ.Υ. Γαλατά- λειτουργία του, ενώ έως τότε θα χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις αδυναμίας επέμβασης του Κ.Υ. Γαλατά σε επείγοντα περιστατικά.

Ήδη, κατόπιν ενεργειών του Δήμου, στις αρχές Δεκεμβρίου διοργανώθηκε στον Πόρο επιμορφωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών του ΕΚΑΒ, προκειμένου υπάλληλοι και αιρετοί του Δήμου, καθώς και οι πυροσβέστες του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου να πιστοποιηθούν για να μπορούν να στελεχώσουν το όχημα. Με την ολοκλήρωση όλων των ανωτέρω ενεργειών, και αφού στις 18 Δεκεμβρίου σε μια λιτή τελετή έγινε αγιασμός του οχήματος, το ασθενοφόρο βρίσκεται πλέον σε πλήρη χρήση, για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στο νησί του Πόρου.

eep logo