Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού έκοψε την πίτα της

p a nison apostratoi

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στη Σαλαμίνα

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού -Παράρτημα Σαλαμίνος παραβρέθηκε την Κυριακή ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική χρονιά και συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων για την πρωτοβουλία τους να αναδείξουν και να τιμήσουν τον ηρωισμό του Κυβερνήτη Ιωάννη Τούμπα και του ηρωικού πληρώματος του Α/Τ Αδρίας στα πρόσωπα των τραυματισθέντων, του Ποριώτη Γεωργίου Παπαφρατζέσκου και του Σαλαμίνιου Χρονόπουλου. Τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν ο Αντιναύαρχος Ε.Α. Ηλίας Παπαφρατζέσκος και η μεγαλύτερη κόρη του αείμνηστου Χρονόπουλου.
Το ότι το πλοίο πληγωμένο σοβαρότατα και χωρίς πλώρη κατάφερε να πλεύσει από την περιοχή της Δωδεκανήσου έως την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, περνώντας ανάμεσα σε ναρκοπέδια, από εχθρικά υποβρύχια και αεροπλάνα, αποτελεί μοναδικό γεγονός στην Παγκόσμια Ιστορία.
Τόνισε δε ότι αποτελεί φωτεινό φάρο και παράδειγμα προς μίμηση για τις νεώτερες γενιές ο ηρωισμός, η ναυτοσύνη και η γενναιότητα των Ελλήνων.
Η Ελληνική Ιστορία είναι γραμμένη με το αίμα ηρώων Αξιωματικών αλλά και απλών στρατιωτών, ναυτών και αεροπόρων. Δήλωσε δε ότι μέσα στο ηρωικό πλήρωμα του Α/Τ Αδρίας υπηρετούσε, ως υποναύκληρος, ο θείος του Δημήτριος Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος απεδήμησε προ τριετίας σε ηλικία 100 ετών.

Pin It