Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο των Αντικυθήρων

antikythira potamos

Νέο έργο οδοποιίας για την ασφάλεια των πολιτών και την ανάπτυξη των υποδομών

Ένα ακόμα έργο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ανάπτυξη των υποδομών του Δήμου Κυθήρων, προχωρά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση βατότητας, διάνοιξη και τσιμεντόστρωση περιφερειακού δρόμου Ποταμού της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων», προϋπολογισμού 285.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο αφορά στη διαπλάτυνση, εξομάλυνση και τσιμεντόστρωση του περιφερειακού δρόμου του «Ποταμού», του κεντρικού οικισμού των Αντικυθήρων, μήκους 1.060 μέτρων. Θα κατασκευασθούν έργα απορροής ομβρίων υδάτων για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δρόμου και θα διαστρωθεί με σκυρόδεμα στο σύνολό του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, επειδή η περιοχή επέμβασης εντάσσεται στο δίκτυο NATURA, οι αδειοδοτήσεις του έργου, τις οποίες ανέλαβε ο Δήμος Κυθήρων, απαίτησαν συνολικό διάστημα σχεδόν 5 ετών για την έκδοσή τους.
Το έργο θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και του νησιού των Αντικυθήρων, στο οποίο η Περιφέρεια υποστηρίζει ενεργά τη δημιουργία του Εθνικού Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Κυθήρων με την υποστήριξη των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων.

eep logo