Βελτίωση βατότητας αγροτικών δρόμων στον Πόρο

lemonodasos

Στις περιοχές «Μιστρέτσι» και «Περγάρι»

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε κατά την 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου για το έργο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ʽΜΙΣΤΡΕΤΣΙʼ ΚΑΙ ʽΠΕΡΓΑΡΙʼ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ». Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό του 1.000.000€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Το έργο βελτιώνει την βατότητα:
 της αγροτικής οδού στη θέση «Μιστρέτσι» η οποία αφορά τη συνέχιση της οδού από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Γαλατά έως τη Ντάριζα και
 της αγροτικής οδού που αρχίζει από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Γαλατά – Ερμιόνης και κατευθύνεται προς την περιοχή «Περγάρι».

Και στα δυο σημεία παρέμβασης περιλαμβάνονται κυρίως εργασίες που αφορούν ασφαλτόστρωση και κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων για την απορροή των ομβρίων, αγωγών, τοιχίων αντιστήριξης και στηθαίων ασφαλείας, ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε σημείου ώστε όλοι οι οδοί να γίνουν απολύτως ασφαλείς για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο κ. Χατζηπέρος, κατά την εισήγηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τόνισε πως «ένα ακόμη πάγιο, δίκαιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων και επισκεπτών από τη δεκαετία του 1980, αυτό της ασφαλτόστρωσης και της βελτίωσης του οδικού δικτύου του Πόρου, που αποτελούσε δέσμευση της Περιφέρειας Αττικής και της Π.Ε Νήσων, πραγματοποιείται».
Με την ολοκλήρωση του έργου διευκολύνεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων μέσω εναλλακτικών οδών σε μία δύσβατη περιοχή που έχει πληγεί επανειλημμένως από καταστροφικές πυρκαγιές.

 

Pin It