Δημοπράτηση κατασκευής του κτιρίου Γυμνασίου-Λυκείου στο Αγκίστρι

agkistro gymnasio lykeio

Προϋπολογισμός 2,95 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Δημοπρατήθηκε η κατασκευή του 6θέσιου Γυμνασίου – Λυκείου Αγκιστρίου, δυναμικότητας 180 μαθητών.

Στην παρούσα φάση, τα μαθήματα του Γυμνασίου πραγματοποιούνται σε ένα παλαιό μικρό κτήριο και σε αίθουσες προκάτ, ενώ οι μαθητές του Λυκείου αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά στην Αίγινα γιατί φοιτούν στο Λύκειο του γειτονικού νησιού.

Με την κατασκευή του νέου κτηρίου οι μαθητές θα έχουν δυνατότητα να στεγαστούν σε αίθουσες που θα καλύπτουν τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες ενώ θα επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της στέγασης των μαθητών του Γυμνασίου και θα σταματήσει η καθημερινή μεταφορά των μαθητών του Λυκείου στην Αίγινα.
Έτσι αναμένουμε ανάσχεση της ερήμωσης των νησιών μας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής, αναβάθμιση της περιοχής, εξοικονόμηση χρόνου μετακινήσεων και ωφέλεια για το σύνολο των περίπου 1.000 κατοίκων του νησιού.

Το νέο κτήριο συνολικής επιφάνειας 1.476,39 τ.μ, θα κατασκευαστεί στην παραλιακή οδό του οικισμού της Σκάλας, θα αποτελείται από δύο πτέρυγες με έξι αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία και βοηθητικοί χώροι, ενώ στη ζώνη κοινωνικών - πολιτιστικών χώρων θα κατασκευαστεί μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 180 θέσεων με κυλικείο και βιβλιοθήκη, ώστε να καλύπτει και ανάγκες πολιτιστικών - κοινωνικών εκδηλώσεων του Δήμου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο θα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση των ατόμων με αναπηρία.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,95 εκατομμυρίων ευρώ με ΦΠΑ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα του Δήμου, των κατοίκων και των διδασκόντων του νησιού υλοποιείται. Με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των παιδιών, καθώς και με σεβασμό στη παράδοση, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα που καθυστερούσαν πολλά χρόνια, όπως και αυτό το σχολείο.

eep logo