Let’s do it Greece 2019

letsdoitgreece

Ηχηρό μήνυμα από τον Πόρο για την προστασία του περιβάλλοντος

Φέτος, για μία ακόμα χρονιά, ο Δήμος Πόρου συμμετέχει ενεργά στην πανελλήνια εθελοντική δράση Let’s do it Greece, η οποία έχει υιοθετηθεί από χιλιάδες εθελοντές και φορείς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η συνέπεια και η πρωτοπορία του Δήμου Πόρου στις δράσεις προστασίας των ακτών και της θάλασσας ήταν ο λόγος που η οργανωτική ομάδα των εθελοντών του Let’s do it Greece επέλεξε το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού για να βρίσκεται την ημέρα της φετινής δράσης, Κυριακή 7 Απριλίου 2019, με σκοπό να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η φετινή πανελλαδική εκστρατεία είναι αφιερωμένη στην οικογένεια, δίνοντας έμφαση σε όσα μας ενώνουν και μας δίνουν δύναμη να προσπαθούμε καθημερινά για έναν καλύτερο κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί μεγάλος καθαρισμός βόρειων ακτών του νησιού, οι οποίες επιβαρύνονται από σκουπίδια της Αττικής που μεταφέρονται μέσω των θαλάσσιων ρευμάτων. Παράλληλα, στο νησί θα βρεθεί και ομάδα εθελοντών της Open Art, η οποία θα καλλιτεχνήσει ένα έργο τέχνης με θέμα το περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Πόρου Ιωάννης Δημητριάδης δήλωσε σχετικά:
«Ο Δήμος Πόρου τα τελευταία χρόνια έχει θέσει την προστασία του περιβάλλοντος σε κορυφαία προτεραιότητά του. Φέτος έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο νησί μας την κεντρική δράση του Let’s do it Greece 2019, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη περιβαλλοντική δράση που πραγματοποιείται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Την Κυριακή 7 Απριλίου, στέλνουμε από τον Πόρο ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλη την Ελλάδα».

Ο Εθελοντής - Εμπνευστής της Πανελλαδικής Δράσης Let’s do it Greece Νίκος Κιούσης από την πλευρά του δήλωσε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η συγκεκριμένη δράση είναι μια ιδέα που την ξεκινήσαμε νέα παιδιά που αγαπήσαμε τον εθελοντισμό μέσα από περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων, με όνειρο να ενώσουμε και να ομορφύνουμε όλη την Ελλάδα μέσα σε μία μέρα και πλέον έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες εθελοντές και εκατοντάδες φορείς σε κάθε γωνιά της χώρας. Την Κυριακή 7 Απριλίου θα είμαστε κι εμείς στον Πόρο σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.»

eep logo