Εκτός «Μνημονίου» και το νησί της Σαλαμίνας

salamina

Οριστική έξοδος του νησιού από το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης

 

Την οριστική έξοδο του νησιού της Σαλαμίνας από το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης το οποίο της είχε προ ετών επιβληθεί λόγω κακής διαχείρισης ανακοίνωσε την Πέμπτη η Δήμαρχος Ισιδώρα Νάννου. Όπως η ίδια τόνισε, η Σαλαμίνα φεύγει οριστικά από το καθεστώς αυτό μετά και από προγραμματική σύμβαση ύψους 5,8 εκατ. ευρώ που υπέγραψε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση.

Σημειώνεται πως η Σαλαμίνα υπήρξε ένας από τους πλέον χρεωμένους Δήμους της χώρας με βαριές συνέπειες στην καθημερινότητα του, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κίνδυνοι πτώχευσης και σειρά προβλημάτων. Η Δήμαρχος του νησιού ανάφερε πως πρόκειται για την τελευταία συμφωνία οικονομικής υποστήριξης της Σαλαμίνας που υπέγραψε με την κυβέρνηση και πως πλέον η περιοχή περνάει σε καινούργια φάση.

Η οικονομική κατάσταση της Σαλαμίνας έχει υπάρξει θέμα σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης ενώ έχουν προκύψει και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Σύμφωνα με την κα. Νάννου, μεγάλη βοήθεια για να βγει η Σαλαμίνα από το πρόβλημα αυτό υπήρξε εκ μέρους της βουλευτού Β' Πειραιά κας. Νίνας Κασιμάτη, η οποία έφερε την Δήμαρχο σε επαφές με το υπουργείο Εσωτερικών.

eep logo