Ο Π.Χατζηπέρος στην Κυνόσουρα και το αρχαίο λιμάνι της Σαλαμίνας

chatziperos skaptiko salamina

Επίβλεψη του καθαρισμού και της ανάδειξης των μνημείων


Ο καθαρισμός, η προστασία, η ανάδειξη και η προβολή του Παγκόσμιου αυτού Μνημείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς παίρνει «σάρκα και οστά».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος συναντήθηκε σήμερα με τον Διοικητή της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (ΔΑΛ) κ. Δημοσθένη Μπακόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας κ. Μιχάλη Κορρό, τον κ. Χρήστο Μαριδάκη, τον ναύαρχο ε.α. Μιχάλη Κουτσούκο, νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους του νησιού.

chatziperos kynosoura

Ο κος Χατζηπέρος επισκέφθηκε την Κυνόσουρα και τον Αρχαίο Λιμένα όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης των ναυαγίων που αποτελούσαν προσβολή για τον ΙΕΡΟ αυτό χώρο. Στην συνέχεια, ακολούθησε αλληλοενημέρωση για τα υφιστάμενα προβλήματα και δυσκολίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, κατά την παρέμβασή του, συνεχάρη τον κ. Μπακόπουλο αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το σπουδαίο αυτό έργο που επιτελούν και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθειά τους από οποιοδήποτε πόστο και αν βρίσκεται και εν όψει της συμπλήρωσης των 2.500 χρόνων από την Ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας.