«Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας – 2019»

poros 010919

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στον Πόρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για τέταρτη χρονιά οι εκδηλώσεις της τοπικής εορτής «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας», με ιστορική αναφορά στις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Πόρου το Φθινόπωρο του 1828, μεταξύ του Ιωάννη Καποδίστρια και των διπλωματικών αποστολών Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, οι οποίες οδήγησαν στον καθορισμό των πρώτων συνόρων του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 29.8, με την παρουσίαση στα προπύλαια του Κ.Ε. Πόρος της έκδοσης του Αρχείου του Κωνσταντίνου Λογοθέτη Δουζίνα «Κώνδηξ του Κοινού του Πόρου 1803-1830».

poros 010919 2

Την Παρασκευή 30.8 στην πλατεία Ηρώων, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά το κοινό με την ποιότητά της και το μοντέρνο ρεπερτόριο της, το οποίο συνόδευσαν τέσσερις τραγουδιστές και τραγουδίστριες, μεταξύ των οποίων η Ποριώτισσα Αγγελική Μαρινάκη.


poros 010919 3

poros 010919 4

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο το πρωί με τη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου και την κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια και ολοκληρώθηκαν το βράδυ της ίδιας μέρας με τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος ξεσήκωσε τους 2.500 περίπου θεατές όλων των ηλικιών που κατέκλυσαν τον Ρώσικο Ναύσταθμο για να τον παρακολουθήσουν.

Τις εκδηλώσεις των «Συνοριακών» τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Κωστής Αλεξανδρής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής Α’ Πειραιά Γιάννης Μελάς ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο βουλευτής Α’ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, ο Διοικητής του Κ.Ε. Πόρος Δημήτρης Μορελάτος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, η περιφερειακή σύμβουλος Π.Ε. Νήσων Βάσω Μπόγρη ως εκπρόσωπος της νέας Περιφερειακής Αρχής Αττικής, εκπρόσωποι των πρεσβειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Γαλλίας, οι τ. βουλευτές Γεωργία Γεννιά και Κωστής Δουζίνας, οι Διοικητές των τοπικών Α.Τ., Λιμεναρχείου και Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, μέλη της παράταξης πλειοψηφίας του Δήμου Πόρου και εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων.

Πολύτιμοι χορηγοί των εκδηλώσεων ήταν:
Η Περιφέρεια Αττικής, Πολεμικό Ναυτικό και το Κ.Ε. Πόρος, η Hellenic Seaways, η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, τα ξενοδοχεία/δωμάτια: Sirene Blue Resort, Xenia – Poros Image, Neorio Bay (Άγκυρα), New Aegli, Κίχλη, Golden View, Nikis Village, Odyssey’s, Saron, τα εστιατόρια: Άσπρος Γάτος, Ρότα, το αναψυκτήριο Russian Bay, ο Κωστής Δουζίνας, οι Λαρίσα Ιασωνίδου και Μάριος Καζάς (καλλιτεχνικό πρόγραμμα), η Μαρία Ζεντέλη (γραφιστική κάλυψη), ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος (μεταφορές προσώπων) και ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης.

eep logo