Eπένδυση 400 εκατ.ευρώ στο Πόρτο Χέλι

porto cheli

Για τη δημιουργία πολυτελούς τουριστικού θέρετρου

«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη δημιουργία πολυτελούς τουριστικού θέρετρου στο δήμο Ερμιόνης στην Αργολίδα, ύψους 400.000.000 ευρώ.

Η επένδυση θα γίνει από την εταιρία Mind Compass Overseas LTD, μετά από απόφαση Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

320 επαύλεις, 100 βίλες, 28 κατοικίες, ξενοδοχείο 300 κλινών, κέντρο αναζωογόνησης, beach club με καμπάνες σχεδόν μέσα στη θάλασσα και γήπεδο γκολφ των 768 στρεμμάτων, προβλέπονται στην επένδυση του Killada Hill.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας και συγκεκριμένα το Ε' τμήμα, έκριναν νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του «Kilada Hill». Την ίδια στιγμή όμως. οι δικαστές σημειώνουν ότι η έκταση βρίσκεται μεν εκτός των ορίων του κηρυγμένου από το 1980 αρχαιολογικού χώρου του σπηλαίου Φράγχθι. Ωστόσο στο χώρο που πρόκειται να κατασκευαστεί το γκολφ υπάρχουν αρχαία ευρήματα (νεολιθικής και πρωτοελλαδικής περιόδου,κ.α ) τα οποία η εταιρεία «Mind Compass Overseas LTD» πρέπει να τα αναδείξει χωρίς να προξενήσει άμεση βλάβη σε αυτά.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo