Έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά και των νησιών του Σαρωνικού

boutsikakis vouli

Ομιλία Χρ. Μπουτσικάκη στη Βουλή επί του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου

Στην ομιλία του επί του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα που έχουν «κολλήσει», αλλά και σε εκείνα που δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, δίνοντας έμφαση στη σημασία της τουριστικής ανάπτυξης για τον Πειραιά και τα νησιά του Ν. Αττικής.

Ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα με τα ιαματικά λουτρά στα Μέθανα, που, εξαιτίας της αδιαφορίας της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν μπορούν σήμερα να λειτουργήσουν, με αποτέλεσμα να υφίσταται τεράστιο πλήγμα ο τουρισμός της περιοχής. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα Νησιά του Αργοσαρωνικού, που δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να αποκτήσουν τις αναγκαίες μαρίνες για την ανάπτυξη του yachting, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσέλκυση τουριστών. Συγχρόνως, επισήμανε την ανάγκη άμεσης υλοποίησης της επέκτασης του αεροδρομίου στα Κύθηρα, ώστε να μπορούν να προσγειώνονται μεγάλα αεροσκάφη, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Για τον Πειραιά, ο κ. Μπουτσικάκης εξήρε τις πρωτοβουλίες της νέας Κυβέρνησης σχετικά με τη νέα επένδυση της Cosco, ώστε μέσα στην επόμενη διετία να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Μεσογείου. Τόνισε, ωστόσο, ότι η αλματώδης ανάπτυξη του λιμανιού πρέπει να συνδυαστεί και να αποφέρει αντίστοιχη ανάπτυξη σε ολόκληρη την πόλη.

Ο Βουλευτής παρουσίασε το όραμά του για τον Πειραιά: Να γίνει «τουριστικός προορισμός», αντί για ένα απλό «πέρασμα» για τους τουρίστες, όπως είναι σήμερα. Ειδικότερα, ο κ. Μπουτσικάκης ανέπτυξε ένα πλαίσιο προτάσεων, με συγκεκριμένα έργα υποδομής τα οποία προϋποθέτει η τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά: επέκταση της βάσης κρουαζιέρας του ΟΛΠ για να μπορεί να δέχεται περισσότερα κρουαζιερόπλοια, κατασκευή μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, ανέγερση σύγχρονων εμπορικών κέντρων και δημιουργία χώρων αναψυχής, πρασίνου και άθλησης.

Για την ανάπτυξη της πόλης, των νησιών και της Χώρας ολόκληρης, το κλειδί είναι η προσέλκυση επενδύσεων. Σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί το νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα», παρέχοντας εχέγγυα αξιοπιστίας, εχέγγυα ομαλότητας και σταθερότητας, εχέγγυα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας των διαδικασιών, εχέγγυα καλής λειτουργίας της αγοράς. Γιατί, για να έρθουν οι επενδυτές, δεν αρκεί να μην υπάρχει ένα, αλλά πρέπει να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα, το οποίο θα έθετε την επένδυσή τους σε κίνδυνο. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία δεν μένει σε αποσπασματικές ρυθμίσεις, αλλά προωθεί συνολικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, της Δικαιοσύνης, της Εργασίας, των Υποδομών και της Αγοράς.

Για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία πολλών νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, ώστε να πετύχουμε το αναπτυξιακό άλμα που χρειάζεται η ελληνική οικονομία!

 

eep logo