Αρνητικό το δείγμα από τον Γάλλο στην Αίγινα!

aigina port

Έκκληση του δημάρχου για ψυχραιμία...

Αν και πολλά μέσα (συμπεριλαμβανομένων και τοπικών) το παρουσίαζαν ως επιβεβαιωμένο κρούσμα, το αποτέλεσμα απο το νοσοκομείο αναφοράς για τον έλεγχο του δείγματος ήταν τελικά αρνητικό. 

Την Κυριακή είχε παρουσιαστεί ως επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Αίγινα και μάλιστα με πιθανή διασπορά. Ο λόγος για γάλλο υπήκοο, φερόμενο ως πιθανό κρούσμα του νέου κορονοϊού, ο οποίος κατά το ρεπορτάζ είχε παραβρεθεί σε κηδεία, παρουσία πολλών κατοίκων του νησιού.

Ωστόσο όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος της Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς, το δείγμα από τον εν λόγω άνδρα βγήκε αρνητικό. Και αυτό παρά το γεγονός ότι όπως σημείωσε ο κ. Ζορμπάς εκφράζοντας την ενόχλησή του, πολλά portal (συμπεριλαμβανομένων των τοπικών) το παρουσίαζαν ως επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σύγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, «το πρωί διενεργήθηκε από το Κέντρο Υγείας Αίγινας λήψη δείγματος από τον άνδρα, φερόμενο ως πιθανό κρούσμα, το οποίο πολλά δημοσιογραφικά μέσα το ανέφεραν ως επιβεβαιωμένο παρά τις συνεχείς μας εκκλήσεις για ψυχραιμία και εγκράτεια».

Το αποτέλεσμα απο το νοσοκομείο αναφοράς για τον έλεγχο του δείγματος ήταν τελικά αρνητικό, με τον δήμαρχο της Αίγινας να ευχαριστεί το προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Πηγή: Protagon.gr

eep logo