Ένας άλλος Πόρος φέτος το καλοκαίρι!

poros paralia new

Πεζοδρόμηση του κέντρου του νησιού χωρίς αυτοκίνητα και μηχανάκια

Ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, με ανάρτησή του δηλώνει πως το κέντρο του Πόρου πεζοδρομήθηκε, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τα τραπεζοκαθίσματα και ζητά την κατανόηση των πολιτών για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Έτσι, ανακοινώνει πως
"Είμαστε έτοιμοι λοιπόν για μια νέα σελίδα στο νησί μας φέτος το καλοκαίρι!
Από σήμερα το κέντρο του Πόρου είναι πεζοδρομημένο. Τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού και η ανάγκη εξεύρεσης πρόσθετων χώρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, δημιούργησαν μια ευκαιρία να δούμε πώς θα ήταν το κέντρο του νησιού μας χωρίς αυτοκίνητα και μηχανάκια. Έτσι, για τις επόμενες 52 ημέρες θα δούμε το νησί όπως δεν το έχουμε δει ποτέ ξανά. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζουμε για τα καταστήματα της παραλίας τα περισσότερα από τα 700 περίπου καθίσματα που είχαν απωλέσει λόγω των κανόνων που ισχύουν στους κοινόχρηστους χώρους και μετατρέπουμε το κέντρο σε πόλο έλξης.

Θέλω να παρακαλέσω όλους να προσαρμοστούν στα μέτρα -είτε τους αρέσουν είτε όχι- να τα σεβαστούν και να δείξουν υπομονή, ειδικά τώρα τις πρώτες μέρες μέχρι να ρυθμιστούν όλες οι επί μέρους λεπτομέρειες. Από την μεριά μας, έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τις νέες ρυθμίσεις και θα φροντίσουμε να βελτιώνουμε κάθε λεπτομέρεια που τυχόν μας έχει ξεφύγει.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο και την κυβέρνηση για τη νομοθετική ρύθμιση που ενέκριναν, ώστε να γίνει εφικτή η άμεση υλοποίηση ενός τέτοιου πολυδιάστατου σχεδιασμού κατά παρέκκλιση της πάγιας νομοθεσίας, τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου που ψήφισαν χωρίς δεύτερη σκέψη τις αναγκαίες Αποφάσεις, καθώς και τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών, το προσωπικό του Δήμου και τους εξωτερικούς συνεργάτες που εργάστηκαν συνεχείς μέρες και νύχτες για να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό και να εξασφαλίσουν λειτουργικότητα και ασφάλεια για όλους. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω προκαταβολικά την Αστυνομία και το προσωπικό του Α.Τ. Πόρου, η συμβολή του οποίου είναι αναγκαία για την επιτυχία των μέτρων και την ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας".

 

eep logo