Γ.Μελάς: Ερώτηση για τις φωτιές στα Κύθηρα και στη Μάνη το 2017

kythira kasrto

Ο βουλευτής Πειραιά ζητά να αποδοθούν ευθύνες

Ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης σχετικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Καθημερινή» για τις φωτιές στα Κύθηρα και στη Μάνη το 2017, κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Γιάννης Μελάς.

Στην ερώτηση του αναφέρει πως, οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Καθημερινή» στις 19 Ιουλίου 2020, αναδεικνύουν παρακρατικές μεθόδους και οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι και κάνει ειδική αναφορά στους διαλόγους των αξιωματικών του πυροσβεστικού σώματος για τη φωτιά στα Κύθηρα τον Αύγουστο του 2017 και για τη φωτιά στη Μάνη τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Επίσης, ζητά να ενημερωθεί, σχετικά με την έρευνα και το πόρισμα του πυροσβεστικού σώματος για τις αιτίες της φωτιάς του 2017 στα Κύθηρα και στη Μάνη αλλά και για τις ενέργειες που προτίθενται να προχωρήσουν για να αποδοθούν ευθύνες τόσο στους αξιωματικούς όσο και στην πολιτική ηγεσία που χειρίστηκαν τις πυρκαγιές στα Κύθηρα και τη Μάνη.

Ο Βουλευτής Γιάννης Μελάς, δήλωσε:
«Κάθε εβδομάδα και μια αποκάλυψη για τις μέρες και τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τελικά τα θύματα τους δεν περιορίστηκαν στους πολιτικούς τους αντιπάλους αλλά ήταν και απλοί πολίτες. Οι 102 νεκροί στο Μάτι και όλοι εκείνοι που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τις περιουσίες τους σε αυτή τη μεγάλη τραγωδία. Για όσα αποκαλύφθηκαν για τις πυρκαγιές στα Κύθηρα και στη Μάνη απαιτούμε απαντήσεις. Ήρθε η ώρα να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, ήρθε η ώρα να αποδοθεί Δικαιοσύνη.»

 

Pin It