Ο Ν.Μανωλάκος για τις συνέπειες του lockdown στον Πόρο

manolakos nikos vouli

Αναφορά για την επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 10 Αυγούστου 2020, Αναφορά στους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου, με την οποία ζητούν άμεσα την λήψη μέτρων για να στηριχθούν πραγματικά οι επιχειρήσεις που πλήττονται από το τοπικό lockdown στον Πόρο.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών
Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Τον Υπουργό Οικονομικών
Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: Αντιμετώπιση των συνεπειών του lockdown στον Πόρο

"Κύριε Υπουργέ,

Καταθέτω υπόψιν σας σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου με την οποία ζητούν άμεσα την λήψη μέτρων για να στηριχθούν πραγματικά οι επιχειρήσεις που πλήττονται από το τοπικό lockdown.

Μεταξύ των μέτρων που ζητούν συμπεριλαμβάνονται η μείωση των ενοικίων για όλες τις επιχειρήσεις, η αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων, η παροχή νέας αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επιχειρηματίες και εργαζομένους και η αναστολή σφράγισης των επιταγών.

Το τοπικό Lockdown ήταν μια ορθή απόφαση, που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, τα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης.

Ωστόσο, είναι ανάγκη επιτακτική να στηρίξουμε με κάθε τρόπο, την τοπική οικονομία του Πόρου, η οποία μετά από μια δεκαετή κρίση, το πρώτο γενικό Lockdown και πλέον, το δεύτερο τοπικό lockdown, παλεύει για να καταφέρει να παραμείνει ζωντανή".

 

Pin It

eep logo