Καθαρές οι θάλασσες της Αττικής!

faliro paralia

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια ο έλεγχος ασφαλείας και καταλληλότητας των υδάτων των ακτών

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ασφαλείας και καταλληλότητας των υδάτων σε 199 ακτές του Ανατολικού, Νότιου και Δυτικού παράκτιου μετώπου και των νήσων της Αττικής, από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και βάσει των επιτρεπτών ορίων της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, όλες οι παραλίες και ακτές της Αττικής που ελέγχθηκαν πληρούν τις μικροβιολογικές παραμέτρους καταλληλότητας.

Οι αναγκαίοι έλεγχοι που υποδεικνύονται από τη Δ/νση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αφορούν σε 169 ακτές της Αττικής, παρά ταύτα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προέβησαν σε έλεγχο τριάντα επιπλέον ακτών, βάσει της επισκεψιμότητας που παρατηρήθηκε σε αυτές.
Σημειώνουμε ότι το 2019 δεν έγιναν έλεγχοι καταλληλότητας των υδάτων στις ακτές κολύμβησης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, διότι δεν υπήρχαν εργαστήρια παραλαβής των δειγμάτων προς ανάλυση.

Όπως σημειώνει η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, φέτος επαναλειτουργούν τα ΚΕΔΥ και οι δειγματοληψίες και οι έλεγχοι γίνονται κανονικά.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Για την καθαρότητα και καταλληλότητα των υδάτων στις παραλίες της Αττικής πραγματοποιήθηκαν φέτος εκτεταμένα δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλο το παράκτιο μέτωπο του λεκανοπεδίου, με στόχο την ασφάλεια των λουόμενων πολιτών και των ταξιδιωτών που μας επισκέπτονται
Ήταν η ελάχιστη υποχρέωσή μας, απέναντι στους πολίτες που επέλεξαν αυτή τη χρονιά να μην φύγουν για διακοπές, λόγω και της κρίσης του κορωνοϊού.
Στόχος μας είναι η διασφάλιση της καθαρότητας και καταλληλότητας των υδάτων στις παραλίες της Αττικής Ριβιέρας και η ανάδειξη της φυσικής τους ομορφιάς να αποτελέσουν κίνητρο προσέλευσης εγχώριων και ξένων επισκεπτών .

Με γνώμονα αυτό, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στις παραλίες της Αττικής με έργα και παρεμβάσεις, προάγοντας τον θαλάσσιο τουρισμό στο λεκανοπέδιο για να καταστήσουμε την Αττική ακόμη ελκυστικότερο προορισμό για τους κατοίκους της, τον εσωτερικό τουρισμό και τους ξένους επισκέπτες

Εργαζόμαστε εντατικά ώστε η Αττική μας να καταστεί δυναμικός καλοκαιρινός προορισμός, συνδυάζοντας ιδανικά τα πολιτιστικά δρώμενα, τις εναλλακτικές επιλογές τουρισμού και τη θαλάσσια δραστηριότητα».

Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος των ακτών της Αττικής, ανά Περιφερειακή Ενότητα, που κρίνονται κατάλληλες για κολύμβηση

Attachments:
Download this file (paralies attikis 130820.doc)Παραλίες Αττικής 130820[Παραλίες Αττικής 130820]200 kB