Ν.Μανωλάκος: Αντιμετώπιση Νήσων Αργοσαρωνικού σε ενδεχόμενο Lockdown Αττικής

poros evening

Κατάθεση Αναφοράς του βουλευτή Πειραιά στον υπ.Προστασίας του Πολίτη

Ο Βουλευτής της Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Αναφορά στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, την επιστολή του Εμπορικού Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών και του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, με την οποία αιτούνται να διαφοροποιηθεί πλήρως η αντιμετώπιση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής σε περίπτωση που επιβληθούν νέα αυστηρότερα μέτρα τοπικού Lockdown στην Περιφέρεια Αττικής.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς

Πειραιάς, 23/09/2020
ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: «Αντιμετώπιση Νήσων Αργοσαρωνικού σε ενδεχόμενο Lockdown Αττικής»

Κύριε Υπουργέ,

Θέτω υπόψιν σας επιστολή του Εμπορικού Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών και του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, με την οποία αιτούνται να διαφοροποιηθεί πλήρως η αντιμετώπιση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής σε περίπτωση που επιβληθούν νέα αυστηρότερα μέτρα τοπικού Lockdown στην Περιφέρεια Αττικής.

Τα νησιά αυτά ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από την πρόωρη λήξη της τουριστικής σεζόν και την οικονομική ζημιά που υπέστησαν από τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν τον Αύγουστο στον Πόρο και επηρέασαν, σε μικρότερο βαθμό και τις Σπέτσες.

Ως εκ τούτου, ένα δεύτερο απανωτό lockdown θα κατέστρεφε τους επαγγελματίες και εργαζομένους των νησιών, ανεπανόρθωτα αυτή τη φορά.

Πρόκειται για ένα αίτημα λογικό καθότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία άλλωστε, η επιδημιολογική εικόνα στα νησιά αυτά είναι αυτή τη στιγμή πολύ καλή, με πρακτικά μηδενικό φορτίο Covid-19, σε αντίθεση με την ηπειρωτική Αττική.

eep logo