Ταξίδι Αλληλεγγύης στα Αντικύθηρα

antikithyra


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος συμμετείχε στο ταξίδι Αλληλεγγύης στα Αντικύθηρα για τους πυρόπληκτους της Νεάπολης. Το ταξίδι διοργανώθηκε από την εταιρεία ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ MARITIME COMPANY των κ.κ. Πολυχρόνη Τουρλομούση και Γιώργου Τσαϊλά, τον Πλοίαρχο του Πορφυρούσα κ. Παύλο Αλιφέρη, την κ. Μαρία Σαλτέα και επισκέπτες της Νεαπόλεως και πραγματοποιήθηκε την ημέρα της εορτής του Πολιούχου των Αντικυθήρων Άγιο Μύρωνα.
Στο νησί υποδέχθηκαν τους επιβάτες του πλοίου Πορφυρούσα ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο Αντιδήμαρχος κ. Ματθαίος Αγγελιουδάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων κ. Ανδρέας Χαρχαλάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης απανταχού Αντικυθηρίων κ. Ιωάννης Γλυτσός και όλοι οι κάτοικοι του νησιού.
Η φιλοξενία ήταν υποδειγματική και οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού των Αντικυθήρων μετέφεραν τους επισκέπτες στη Μονή του Αγίου Μύρωνα με ό,τι μεταφορικό μέσο διέθετε ο καθένας.
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Νεάπολη και στην γύρω περιοχή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ευχαρίστησε τους πλοιοκτήτες, τον Πλοίαρχο και τους συνδιοργανωτές για την ευγενική αυτή τους πράξη αλληλεγγύης.
Τέλος, μετά την επίσκεψη τους στα Αντικύθηρα δόθηκε η ευκαιρία στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο και τον Δήμαρχο Κυθήρων-Αντικυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη να συνεργαστούν ακόμα μια φορά για την καταγραφή των προβλημάτων του νησιού και προγραμματισμό επίλυσης τους με την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων κατά την προσεχή τετραετία.