O Κρ. Αρσένης για το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών του Πόρου

ixthyokalliergeies 3

Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, αναφορικά με το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών και την Π.Ο.Α.Υ. του Πόρου (αλλά και των Εχινάδων-Ξηρομέρου), η οποία συζητήθηκε την Δευτέρα 15.2.2021.

«Απαντώντας», ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Ταγαράς δεν αναφέρθηκε σε κανένα σημείο απ’ όσα του έθεσε ο κ. Αρσένης, αλλά προτίμησε να τοποθετηθεί με ανακρίβειες (σε ό,τι αφορά την υποτιθέμενη «δυναμική» του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών), με αναφορές στο γνωστό νομικό και γραφειοκρατικό πλαίσιο της υπόθεσης και με μονοδιάστατη επίκληση των συμφερόντων του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας. Η απάντησή του επί της ουσίας ήταν ότι αυτό που προγραμματίζεται εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα του κλάδου και είναι νόμιμο. Δεν αντέκρουσε όμως καθόλου τις αιτιάσεις του κ. Αρσένη ότι (επιπλέον) είναι καταστροφικό και εσφαλμένο, ότι καταργεί τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι περιφρονεί τη βούληση των κατοίκων και ότι σε περιβαλλοντικό και χωροταξικό επίπεδο αντίκειται στις διεθνώς αποδεκτές πρακτικές. Για όλα αυτά ο κ. Υφυπουργός δεν είπε κουβέντα! Λες και δεν είναι εκπρόσωπος της κοινωνίας και των πολιτών...

Δυστυχώς αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Η κυνική ομολογία της από τον αρμόδιο Υπουργό είναι το κερασάκι στην τούρτα για το πώς λειτουργεί το Ελληνικό Κράτος στον συγκεκριμένο τομέα.

Άλλες ειδήσεις που έγιναν γνωστές την ίδια ημέρα, αλλά δημοσιεύθηκαν μόνο σε μικρά τοπικά διαδικτυακά μέσα, είναι ότι το Σωματείο εργαζομένων στην πολυεθνική εταιρία που ελέγχει πλέον τα περισσότερα ιχθυοτροφεία στην Ελλάδα (και όλα του Πόρου) καταγγέλλει την απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού από την εταιρία με την κάλυψη της Πολιτείας, καθώς και ότι στη γειτονική μας Ύδρα, άλλος ένας εργάτης ιχθυοκαλλιέργειας έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα.

eep logo