Με ελάχιστες μολύνσεις και μέγιστη εμβολιαστική κάλυψη τα νησιά της Αττικής

ydra

Γ.Πατούλης: «Διαφυλάττουμε την Δημόσια Υγεία στα νησιά ώστε όλοι οι επισκέπτες να νιώθουν ασφαλείς»

Εμβολιαστική κάλυψη που ξεπερνά το 80% και αγγίζει, σε κάποιες περιπτώσεις, έως και το 100%, έχει επιτευχθεί στα νησιά της Αττικής, την Ύδρα, τον Πόρο, τις Σπέτσες, την Αίγινα, τη Σαλαμίνα και τα Κύθηρα, με τα περισσότερα νησιά να παρουσιάζουν κατά τις πρώτες 20 μέρες του Ιουνίου εμφανή πτώση των μολύνσεων.

Οι κάτοικοι των νησιών της Αττικής εμβολιάστηκαν με σύνεση και επιμέλεια, όπως τα στοιχεία δείχνουν και οι μολύνσεις με βάση τα στοιχεία της εβδομαδιαίας ενημέρωσης ενεργών κρουσμάτων από την Πολιτική Προστασία στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, περιορίστηκαν σε 17 σε σχέση με 50 που εμφανίζονταν στο τέλος Μαΐου. Εξ αυτών 3 χρειάστηκαν νοσηλεία και 14 απομονώθηκαν κατ’ οίκον.

Αναλυτικότερα:
10 κρούσματα καταγράφηκαν στη Σαλαμίνα
0 κρούσματα στο Αγκίστρι
4 κρούσματα στην Αίγινα
0 κρούσματα στις Σπέτσες
2 κρούσματα στην Τροιζηνία
0 στην Ύδρα

Από το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρίας Βάσως Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη ανακοινώθηκαν τα εξής δεδομένα σε ότι αφορά την εμβολιαστική πορεία των νησιών:

 

*Μόνιμος Πληθυσμός

Εμβολιασμοί

   

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ

74.651

 

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ (Έδρα: Ύδρα)

1.966

2000

ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ (Έδρα: Πόρος)

3.993

                2925

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ (Έδρα: Σαλαμίς)

39.283

30443

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ (Έδρα: Αίγινα)

13.056

12615

ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ (Έδρα: Μεγαλοχώρι)

1.142

498

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ (Έδρα: Κύθηρα)

4.041

2500

     

ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ (Έδρα: Σπέτσαι)

4.027

4500


Σημειώνεται ότι σε κάποια νησιά ο αριθμός των εμβολιασμών είναι μεγαλύτερος από το μόνιμο πληθυσμό, διότι εμβολιάζονται εποχικοί εργαζόμενοι και επισκέπτες οι οποίοι κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο μέσω της πλατφόρμας.
Επίσης κάποιοι κάτοικοι του Αγκιστρίου έχουν εμβολιαστεί στην Αίγινα.

Παράλληλα τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής έχουν διανείμει υγειονομικό υλικό σε δημόσιες υπηρεσίες, λιμεναρχεία, αστυνομικά τμήματα και στους Δήμους της Π.Ε. Νήσων.
Επιπρόσθετα έχουν πραγματοποιηθεί απολυμάνσεις σε δημόσια κτίρια και σε Ιερούς Ναούς.
Συστηματικοί έλεγχοι έχουν επίσης πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης covid-19 (rapid test) στην Αίγινα, την Σαλαμίνα και στην Τροιζηνία-Μέθανα.

Σήμερα Σάββατο, 19/06/2021 πραγματοποιούνται από το πρωί rapid test και διανέμεται ενημερωτικό υλικό στο λιμάνι εισόδου στην Σαλαμίνα στο Πέραμα, από τα κλιμάκια του Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ .

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Mε συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα επιτηρούμε την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας στα νησιά και το παράκτιο μέτωπο της Αττικής που αποτελούν πόλο έλξης των ταξιδιωτών. Στόχος μας η θωράκιση των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών των νησιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με στοχευμένες κινήσεις η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να πραγματοποιεί συστηματική ενημέρωση του Ελληνικού πληθυσμού και του τουριστικού κοινού, αλλά και τους απαραίτητους δειγματοληπτικούς ελέγχους ώστε η τουριστική περίοδος να συνεχιστεί με ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2021 ο τουρισμός μας θα ζωντανέψει και θα αφήσουμε πίσω μας τις σκληρές ημέρες της πανδημίας που κόστισε ζωές, με σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία του Ελληνικού και παγκόσμιου πληθυσμού.»