Στην Ύδρα ο Τ.Χατζηπέρος

chatziperois ydra katastrofi

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου αμέσως μετά την ενημέρωση που έλαβε για την πρωτοφανή θεομηνία και τις μεγάλες καταστροφές στις υποδομές και τις περιουσίες των κατοίκων μετέβη (με κλιμάκιο μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων) στο νησί της Ύδρας. Πρώτο μέλημα του ήταν να βρει ανταπόκριση το αίτημα του Δήμου, προκειμένου να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αφού έφτασε στο νησί, παραβρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου όπου συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων. Στη συνέχεια, με εκπροσώπους των τοπικών φορέων επισκέφτηκε σπίτια και επιχειρήσεις που επλήγησαν και έδωσε πληροφορίες για τις ενέργειες και τα δικαιολογητικά που πρέπει οι πληγέντες να κάνουν και να προσκομίσουν στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι αποζημίωσης. Ταυτόχρονα, φρόντισε να συγκροτηθεί κλιμάκιο καταγραφής ζημιών (από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας) το οποίο θα μεταβεί στο νησί, καθώς και να ζητηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, από τους αρμόδιους φορείς (συναρμόδια Υπουργεία), για την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων αποκατάστασης.

Το Σάββατο μετέβη στον Πόρο στο κτήριο Συγγρού όπου παρέστη και χαιρέτησε εκ μέρους της Περιφερειάρχη και της Περιφέρειας, στο εκπαιδευτικό σεμινάριο για ενημέρωση των κατοίκων, καθώς και δωρεάν εξετάσεις, που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιώς και Νήσων μαζί με ειδικούς διαβητολόγους υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με τον Δήμο.