Τ.Χατζηπέρος: Επίσπευση του Βιολογικού καθαρισμού στις Σπέτσες

spetses

Στις Σπέτσες παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και την Περιφερειάρχη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε με το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων και κατοίκους, όπου συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα του νησιού, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της επίσπευσης της έναρξης των εργασιών του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων και δικτύου του Βιολογικού καθαρισμού.
Επισκέφτηκε συνοδεία του Αντιδημάρχου κου Πάνου, τα υπό εξέλιξη έργα της Περιφέρειας Αττικής, τα ρέματα, το χώρο του ΧΥΤΑ που υπέστη πρόσφατα ζημιές, το χώρο εγκατάστασης του εργοταξίου βιολογικού καθαρισμού, το παλιό λιμάνι και τους χώρους στους οποίους σχεδιάζεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις για ελλιμενιζόμενα σκάφη.
Επίσης, επισκέφτηκε το πολυιατρείο του οποίου η στατική κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη και επικοινώνησε με τον υποδιοικητή και υπεύθυνο Τεχνικών Υπηρεσιών της 6ης ΔΥΠΕ, προκειμένου να επισπευτούν οι εργασίες αποκατάστασης. Συζήτησε το μεγάλο πρόβλημα των εφημεριών των γιατρών στο ΚΥ Κρανιδίου, με αποτέλεσμα να μένουν οι Σπέτσες για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς γιατρούς.
Συναντήθηκε και συζήτησε με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς του νησιού για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω του υψηλού κόστους της μετακίνησης και διαβίωσης τους στο νησί.

eep logo