Ελικοδρόμιο στην Ύδρα!

patt ydra 231121 3

Συνάντηση Γ.Πατούλη -Γ.Κουκουδάκη για την πραγματοποίηση του έργου

Η χρηματοδότηση κατασκευής ελικοδρομίου στην Ύδρα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Ύδρας Γ. Κουκουδάκη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και ο Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών Πειραιώς και Νήσων Σ. Παγωτέλης, τονίστηκε η ανάγκη κατασκευής, τόσο του ελικοδρομίου, όσο και του οδικού δικτιού πρόσβασης σε αυτό.

patt ydra 231121 2

Ο δήμαρχος ζήτησε το έργο, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 880.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), να ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2022. Όπως υποστήριξε ο κ. Κουκουδάκης, η Ύδρα είναι από τα πλέον απομονωμένα νησιά του Σαρωνικού και με δεδομένο ότι δεν έχει πιστοποιημένο ελικοδρόμιο δημιουργούνται προβλήματα σε έκτακτες περιπτώσεις μεταφοράς ασθενών όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη θαλάσσια μεταφορά τους. Επιπλέον, η έλλειψη ελικοδρομίου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, καθώς χάνεται πολύτιμος χρόνος στην αποστολή βοήθειας.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εξέφρασε τη θετική του πρόθεση για ένταξη του έργου και ζήτησε από το δήμαρχο να συνεργαστεί στενά με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το έργο είναι ώριμο και μπορεί να χρηματοδοτηθεί. «Η ενίσχυση της προσβασιμότητας, της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών μας αποτελεί βασική προτεραιότητα μας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα ως νέα διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής θέσαμε ως στόχο μας την ισόρροπη ανάπτυξη και τη δημιουργία υποδομών που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών μας. Σε αυτή τη κατεύθυνση θεωρούμε ότι, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, το συγκεκριμένο έργο μπορεί να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια» υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης.

patt ydra 231121 1

Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν ζητήσει από το Δήμο Ύδρας τη σχετική μελέτη καθώς και μια σειρά από άλλα στοιχεία. Από τη στιγμή που πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις και δεν υπάρχουν προσχώματα η εισήγηση θα είναι θετική.

eep logo