Στην Αίγινα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων για τα Φώτα

theofaneia aigina

Στην Μητρόπολη της Αίγινας, το πρώτο Κυβερνείο του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους που ανακαινίστηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια, εψάλη η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού για τα Θεοφάνεια, όπου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στην πόλη της Αίγινας και ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι, παρουσία του Δήμαρχου κ. Δημήτριου Μούρτζη, του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου.
Στη συνέχει ο Αντιπεριφερειάρχης παραβρέθηκε στη κοπή της βασιλόπιτας του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας (ΝΟΑ). Ο κ. Χατζηπέρος ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά γεμάτη επιτυχίες στο ΝΟΑ.
Την παραμονή των Θεοφανείων, ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με την Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας όπου τους ενημέρωσε για τα εκτελούμενα και τα προς εκτέλεση έργα, όπως είναι ο υποθαλάσσιος αγωγός, το «Ορφανοτροφείο» του Καποδίστρια, επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, επισκευή του ΕΚΠΑΖ κλπ.
Στη συνέχεια ο κ. Χατζηπέρος συμμετείχε σε σύσκεψη της Επιτροπής διοργάνωσης των Καποδιστριακών, που θα πραγματοποιηθούν 25, 26, 27 Ιανουαρίου στην Αίγινα και στα οποία έχει προσκληθεί να τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στην εν λόγω σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε ότι στην ομάδα των Καποδιστριακών Δήμων, που έχει συντάξει το Υπουργείο εξωτερικών, δεν περιλαμβάνεται το νησί του Πόρου. Αυτό αποτελεί παράλειψη, λόγω της έντονης παρουσίας και έργων του πρώτου Κυβερνήτη στον Πόρο και την Τροιζηνία. Είναι γνωστό ότι με πρωτοβουλία του Ι. Καποδίστρια δημιουργήθηκε στον Πόρο ο πρώτος Ναύσταθμος και το πρώτο Δημοτικό σχολείο, στην δε Τακτικούπολη ο πρώτος τακτικός στρατός του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους. Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στο Υπουργείο εξωτερικών, προκειμένου να συμπεριληφθεί και ο Πόρος στην ομάδα των Καποδιστριακών Δήμων.
Ακολούθως μετέβη στο Λύκειο της Αίγινας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Μούρτζη, όπου παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τους επιτυχόντες Αιγινίτες σπουδαστές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού συνεχάρη τους καθηγητές, τους γονείς και βέβαια τους νέους φοιτητές, ευχήθηκε καλή πρόοδο στις σπουδές τους, με την προτροπή να παραμείνουν και να προσφέρουν στον τόπο τους και τους απένειμε αναμνηστικά διπλώματα.