Γαλατάς: Η μαθητική ομάδα ρομποτικής «Galatas Robogang» στις 10 καλύτερες

Σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do) πραγματοποιήθηκε ο 10ος Τελικός του Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEM 2024.
Θέμα του φετινού διαγωνισμού: «Μεσόγειος πηγή ζωής και πολιτισμού».
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEM, είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας της COSMOTE με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης STEM Education και τον WRO Hellas.


Ο αριθμός των ομάδων που συμμετείχαν φέτος στο διαγωνισμό έφτασε τις 1.300.

Σύμφωνα με ενημέρωση που ανάρτησε η κα Μαρία Μέλου, δημοτική σύμβουλος του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, η τοπική ομάδα «Galatas Robogang» κατάφερε βρεθεί εντός των 10 καλύτερων ομάδων για παιδιά Γυμνασίου, κερδίζοντας το «ειδικό βραβείο δημιουργικότητας».
"Η ομάδα «Galatas Robogang» δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία του καθηγητή κ. Αντωνίου Παβίτσου ο οποίος ήταν ο προπονητής της ομάδας και τον ευχαριστούμε πολύ" αναφέρει στο μήνυμα της η κα Μέλου.


Τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν με τυχαία σειρά τα:
Παβίτσος Ιωάννης Μιχαήλ
Παππά Αικατερίνη
Λουμιώτης Ιωάννης
Χούντας Δημήτριος Ανάργυρος
Λούκου Αριάδνη
Μπίσσιας Χρήστος
Τα παιδιά κατασκεύασαν έναν μετεωρολογικό κλωβό ο οποίος καταγράφει τη θερμοκρασία, την υγρασία και την βροχόπτωση και στη συνέχεια στέλνει τις μετρήσεις ασύρματα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για αναπαράσταση και περαιτέρω μελέτη.


Στην παρουσίαση έγινε προσομοίωση της πραγματικής βροχόπτωσης της περιοχής μας και μελετήθηκε εάν αυτή ήταν αρκετή για να φτάσει στον υδροφόρο ορίζοντα.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλα τα παιδιά και τον προπονητή τους!

(saronicmagazine.gr)

eep logo