ΟΛΠ: Η απόφαση της Κομισιόν δεν επηρεάζει τις οικονομικές σχέσεις με Cosco

olp sempo

Ενημερώνοντας τους μετόχους του και το επενδυτικό κοινό, σχετικά με την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (καταγγελία κρατικής ενίσχυσης CP/202/2009) για ορισμένους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης ΟΛΠ-COSCO ο ΟΛΠ Α.Ε. κάνει γνωστά τα ακόλουθα:
1. H Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ (COSCO) η οποία κυρώθηκε με το Ν.3755/2009, αποτελείται από δύο μέρη: (α) Το κείμενο της Συμφωνίας μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και COSCO, που αφορά την παραχώρηση του Προβλήτα ΙΙ και την κατασκευή του ανατολικού Προβλήτα ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, που υπογράφτηκε στις 25.11.2008 και (β) τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 του Ν. 3755/09, οι οποίες προστέθηκαν στο νόμο από το Υπουργείο Οικονομικών.
2. Η απόφαση της Γενικής Δ/νσης Ανταγωνισμού, αφορά αποκλειστικά το άρθρο 2 (οικονομικά και φορολογικά θέματα) και όχι το άρθρο 1, το οποίο και αποτελεί το συμβατικό μέρος της Σύμβασης ΟΛΠ/ COSCO.
3. Η Απόφαση αυτή δεν αφορά σε κανένα σημείο της την πρόσφατη επέκταση της Σύμβασης Παραχώρησης μέσω φιλικού διακανονισμού για το δυτικό Προβλήτα ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ που κυρώθηκε με το Ν. 4315/14.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες, η απόφαση δεν επηρεάζει τις οικονομικές σχέσεις ΟΛΠ/ΣΕΠ και επομένως και τα αποτελέσματα του ΟΛΠ Α.Ε. Αποτελεί αποκλειστικά θέμα της ΣΕΠ σε σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

eep logo