Τον Ιούλιο το Αναπτυξιακό Συνέδριο του Πειραιά

sef apokleistiko

Απόλυτη επιβεβαίωση του Portnet


Τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί τελικά το Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης στον Πειραιά, επιβεβαιώνοντας έτσι τις σχετικές πληροφορίες που είχε πρώτο γράψει το Portnet από την 1η Μαΐου.

Η διεξαγωγή του συνεδρίου αναμένεται να αποτελέσει και ένα ιδανικό «θέατρο» για να αποσαφηνιστούν συγκεκριμένες πολιτικές, ιδίως μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος για μια σειρά από ζητήματα, μεταξύ των οποίων και οι επενδύσεις που δρομολογεί ο ΟΛΠ, για τα οποία παρατηρούνται αποκλίνουσες προσεγγίσεις μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης.

Προς το παρόν πάντως, προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και σε εκπροσώπους τοπικών φορέων για το που μπορεί να φιλοξενηθεί το συγκεκριμένο συνέδριο. Κι αυτό, όχι μόνο γιατί ο Πειραιάς δεν διαθέτει αίθουσες με τις κατάλληλες υποδομές – με την εξαίρεση ίσως του ΕΒΕΠ – αλλά κυρίως γιατί με τα έργα του τραμ και του μετρό και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν λόγω της παρουσίας στο συνέδριο του ίδιου του πρωθυπουργού και πολλών υπουργών, το κέντρο της πόλης θα γίνει «κόλαση».

Παράγοντες της Περιφέρειας σημείωναν πάντως ότι ιδανικός χώρος θα μπορούσε να είναι η αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο ΣΕΦ. Όχι μόνο γιατί είναι εκτός του κέντρου και εύκολα προσβάσιμη, αλλά και γιατί ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ εμπεριέχει σ’ αυτή τη συγκυρία κι ένα σημαντικό πολιτικό συμβολισμό. Συγκεκριμένα, δόθηκε από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, στην ιδιοκτησία του οποίου είχε περιέλθει, πίσω στον Δήμο Πειραιά και μέσω κονδυλίων της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, σχεδιάζεται η ανάπλασή του με την κατασκευή αθλητικών και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων.

eep logo